Alan adı sağlayıcılarına bağlı kalmadan domain açmak

Merhabalar,

GoDaddy, İsimtescil gibi sitelere bağlı kalmadan kendi domainimizi alma şansımız var mı? Çünkü mail için ek ücret, domain için ek ücret vs. gerekiyor ve marka büyüdüğü zaman başkalarına bağımlı olsun istemiyorum. Bir yolu var mı?

(Örneğin x.com alan adı bir platforma 30$ -ki mümkün değil- olsun. mail@x.com için ise ek ücret istensin. Kişi bunu devlet gibi yerlere para ödeyerek başkalarından bağımsız çalışabilir mi?)

https://www.google.com/search?hl=en&q=how%20to%20become%20a%20domain%20registrar

Binlerce dolarlik akreditasyon sureclerinden bahsediliyor. Ama bu sorun degil, akreditasyonu gecebilecek sirketin dondurdugu para onbin dolarlari bulacaktir.

Alan adini bir platforma 30 $'a sattin, uzerine mail adresi icin ek ucret mi istiyorsun? Bunu yapamazsin ama isteyen musterilerine bol ek ucretli mail servisi satmayi deneyebilirsin.

2 Beğeni

Merhabalar,

Verdiğiniz linkten ICANN’ın kendi sitesinden okuma yapıyordum, ve şu sonuçla karşılaştım :

Alan Adı Kaydetme

  1. Bir Alan Adı Kaydetmeden Önce

Çeşitli alan adı kayıt hizmetleri sunan birden fazla şirket bulacaksınız. ICANN , alan adı kaydıyla ilgili herhangi bir işlemi tamamlamadan önce şu genel yönergeleri sunar:

  • Kiminle uğraştığınızı bilin . ICANN , alan adı kayıt hizmetlerinin sağlanması için bir dizi şirketi akredite etmiştir. Doğrudan ICANN tarafından akredite edilmiş bir kayıt şirketiyle görüşmenizi öneririz. Akredite kayıt şirketlerinin tam listesi burada mevcuttur. Akredite bir kayıt şirketi olmayan bir şirkete bir alan adı kaydettirmeyi seçerseniz, sözleşme imzalamış olabileceğiniz diğer tarafları belirlemek için kayıt sözleşmesini dikkatlice okuduğunuzdan emin olun,
  • Kayıt şirketinin müşteri hizmetlerini araştırın . Kayıt şirketi, ihtiyaç duyduğunuz hizmet türlerini sunuyor mu? Hizmetleri için ne tür destekler sunuyorlar? Kolayca erişilebilir iletişim bilgilerine sahipler mi? Sorduğun soruları cevaplayabilirler mi? Çevrimiçi bir arama yaptığınızda, onlara karşı bir şikayet listesi buluyor musunuz? Bu bilgileri önceden kontrol etmek sizi daha sonra birçok sorundan kurtarabilir.
  • Hüküm ve koşulları okuyun ve anlayın . Çevrimiçi olarak bir alan adı kaydederken, bir kayıt sözleşmesinin hüküm ve koşullarını kabul etmeniz istenecektir. Alan adı kaydını tamamlayarak bu şartları kabul etmiş olursunuz. Sözleşme, alan adında sahip olduğunuz haklar, kişisel verilerinizin kullanımı, bir kayıt şirketinin sizden talep edebileceği ücretler ve hangi koşullar altında hizmeti yeni sağlayıcılara değiştirebileceğiniz hakkında önemli bilgiler içermektedir. Bu adımı hızlandırmak ve "KABUL EDİYORUM"u tıklamak cazip gelse de, önce bunu okumak için zaman ayırmak sizi daha sonra hoş olmayan sürprizlerden kurtarabilir.
  1. Bir alan adını nasıl kaydederim?

Alan adları, birbirleriyle rekabet eden birçok farklı şirket (“kayıt şirketleri” olarak bilinir) aracılığıyla kaydedilebilir. Bu şirketlerin bir listesi bu sitedeki Kayıt Şirketi Rehberinde görünür .Seçtiğiniz kayıt şirketi sizden kaydı oluşturan çeşitli iletişim ve teknik bilgileri sağlamanızı isteyecektir. Kayıt memuru daha sonra iletişim bilgilerinin kayıtlarını tutacak ve teknik bilgileri “kayıt defteri” olarak bilinen merkezi bir dizine gönderecektir. Bu kayıt, İnternet’teki diğer bilgisayarlara size e-posta göndermek veya web sitenizi bulmak için gerekli bilgileri sağlar. Ayrıca, kayıt memuruyla, kaydınızın kabul edildiği ve sürdürüleceği koşulları belirleyen bir kayıt sözleşmesi yapmanız gerekecektir.Artık alan adlarının kaydedilebileceği birçok farklı üst düzey alan (TLD) var. Daha fazla bilgi için kayıt kuruluşunuzla iletişime geçin veya x adresindeki TLD listesini ziyaret edin

Burada da dediği gibi ICANN’ın izin verdiği alan adı kayıt şirketlerine para ödememiz şart galiba :frowning: