Arduino PyQt5 Haberleşmesi

Ben de zevkle yazarım. Aslında attığım linkte çok bir farkı yok aslında tarzı bir cevap vardı. ( yazdığım cevaptaki linke bakmadığınızı zannediyorum ama mühim değil)

İlk olarak QThread, qt yi yapan geliştiriciler tarafından ortaya konan bir şey. Qthread ile yapılabilecek işleri threading.Thread de de yapabilirsiniz belki, ama Panama kanalından geçmek varken neden Amerika’yı dolasasiniz ki?

Yani, qthread ile bir bakıma thread leri daha kolay yönetmeniz, kontrol etmeniz mümkün. Qthread bunun için hazır mekanizmalar sağlıyor size signal-slot vs.

Buna benzer bir mekanizma, gtk 'da da vardı yanılmıyorsam. Belki sonra editleyebilirim bu kısmı.

Yanılıyor olabilirim ama, guideki widgetlere falan başka bir thread den müdahale etmek iyi bir alışkanlık değil. Ama bu qthread ile çok basit. Forumda bu konu ile alakalı bir cevap olacaktı. Bulursam buraya eklemek isterim. Bu widget işi de nereden çıktı derseniz de (demeyin, bunu threading i yermek(qt uygulamalarındaki kullanımı için), slot-signal mekanizmasını övmek için yazdım. :upside_down_face:)
#Edit1: PyQt5/PySide2, QTextEdit için setText() ve setPlainText() uygularken hata - aib tarafından #2

Şuraya bir link bırakıyorum bakmak isteyenler için: Effective Threading Using Qt | John's Blog