@aib @semtex uygulama bittikten sonra burada paylaşacağım, o zaman beraber eksikleri tartışırız. İkinize de yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi günler.
sqlite ı ne amaçla kullandığınızı bilmiyorum. Ama bir veri tabanı ve bir konfigürasyon dosyası kullanmak için bazı kişisel kurallar geliştirmekte fayda var. Yeri gelmişken bahsedeyim.
Sizin durumunuzda, kısayol, yada makro tutmak istesem, csv dosyalarından faydalanırdım.
Yoğun veriniz var ve bunların içinde sıralam, yer değiştirme ve analizler yapacaksam sql benzeri veri tabanlarına ancak o zaman yönelirdim.
Kodları verme sebebim, bir sorunun çözümünün birden çok yolu olduğunu göstermek. Siz kendi iyi bildiğiniz yolları kullanın.
Hata çıkar mı bilmem çıkabilir, ama hataları çözmek de kodlamanın bir parçası.
Önemli olan benim açımadan hedef kodun hatarını gidermekle sınırlı değil, aslolan farklı perspektiften bakan farklı yaklaşım alternatifleri oluşturabilmek.
Açıkcası botlar benim için ilgi alanı değil, ama içinde güzel örnekler çıkarılabilecek sorularınız vardı.
Sistem tepsisine uygulama yerleştirmek, hotkey yakalamak, buton ve fonksiyon enumerasyonu, konfigürasyon dosyaları kullanmak gibi örnekler göstermek için bir fırsat. Birilerinin belki işine yarar.
Sizin programınız özelinde, iş şu ressam çırağı hikayesine döner. Neresi yanlış derseniz, tuvale çarpı atan çok olur, neresi yanlışsa düzelt derseniz, çarpı atacak kimse kalmayabilir.
Elinize emeğinize sağlık, hem kendinize hem çevrenize fayda sağlayacak bir konu oldu.
sqlite kullanmamın ilk sebebi başka depolama şekli bilmememdi. ikinci sebebi de uygulama içerisinde makro komut ekleme butonları planlamıştım. bu eklenen komutlar yeri geldiğinde silinecek ve güncellenecekti. Bu da aslında işimi kolaylaştırmıştı.
aslında benim programlamada korktuğum durum sorunlardan ziyade verimsiz kodlardı. Çünkü ortaya çıkan sorunların sizlerin de dediği gibi bir çok çözüm yolu var. illaki yeri geldiğinde kontrol değişkenleri, listeler ve daha çok yollarla sorunları çözebiliyordum fakat verimsiz kodlar ileride hep başımı ağrıtacak gibi hissettim. Çünkü şu anda yaptığım uygulamalar hepsi küçük uygulamalardı belki verimsizlik hissedilmezdi ama ileride belki kendimi geliştirdiğim zaman bu programlara göre daha büyük projelerde bu verimsizlikler ilk başta yapan kişiye sorun çıkarabilir en önemlisi de kullanıcı tarafında da sorun çıkarabilirdi.
Evet birçok farklı durum hakkında bilgi alınabilecek ve faydalandığım bir konu oldu. Her ikinize de yardımınız ve ilginiz için teşekkür ederim.