Bazı Eksikler Hakkında

Merhabalar;

YazBel’in bazı eksiklerinin olduğunu düşünüyorum ve buraya yazmak istedim.

  1. Bu adreste YazBel’in logosu farklı.

  2. Yine bu adreste üstü çizili halde “pdf desteği sonlanmıştır” yazmakta.Tıkladığımız zaman URL’nin sonuna # ekleniyor.Yapmama izin verirseniz ve nasıl yapacağımı gösterirseniz PDF desteğini ben sunabilirim.

  3. Discourse hala farklı temada farklı logo göstermiyor veya forumun sürümü eski.Hepimiz Discourse’ye geri bildirim yollayabilirsek bu özellik eklenebilir.

  4. Bazı konular boş ve cevapsız.Ve bazı cevaplar “boş yapılmış” cevaplar.Benim bazı cevaplarım için.Bunların bildirilmesi ve silinmesi daha iyi olur.

  5. Kod görünümü vermeyi bilmeyen birsürü insan var ve ne kadar cevaplasakta hala düzeltmiyorlar.

2 Beğeni

Merhaba,

Bununla ilgili bir çekme isteği gönderdim. Kabul edilirse belge başlığının görünümü şu şekilde olacak.
2020-08-31 15-26-48 ekran görüntüsü

PDF oluşturmak biraz zahmetli aslında. Linux’te bile PDF oluşturmaya çalıştığımızda, inşa esnasında bir sürü onaylar verilmesi gerekiyor. En son PDF oluşturmayı denediğimde elimi enter tuşundan hiç kaldırmadan yaklaşık 3-4 dakika boyunca basılı tutmak zorunda kaldım ve sphinx onay istemeye devam ediyordu. Zannedersem zaman içerisinde bir takım değişiklikler olmuş ve bu değişikliklerin pdf inşa sürecine de olumsuz etkisi olmuş. Ayrıca Windows kullanıcılarının PDF inşa etmesi için Linux kullanıcılarından daha çok zahmet çekmeleri gerekiyor. PDF desteğinin kaldırılmasının sebeplerinin bunlar olduğunu düşünüyorum. Ancak bu konuya eğilinir ve PDF inşa sürecinin, sorun oluşturmayan daha pratik bir yolu bulunabilirse, belki ilerleyen zamanlarda PDF desteği tekrar gelebilir.

Aslında “konuyla ilgisiz” mesajlar konusunda biraz esnek davranıldığını söyleyebilirim. Yani burada katı bir tutum sergilemediğimizi düşünüyorum. Bazen kullanıcılar başka kullanıcıları konuyla ilgili olmayan mesajlar yazdıkları için uyarabiliyorlar veya ilgili mesajı bize bildirebiliyorlar. Biz de bildirilen mesaja bakıp ona göre ne yapacağımıza karar veriyoruz. Bazen bu karar, ilgili mesajın silinmesi olabiliyor, bazen hiç bir işlem yapmıyoruz.

Bir soruya cevap verilmemiş veya verilememiş olması, o konunun silinmesi için bir neden değil açıkçası. Ancak ilerleyen zamanlarda site bakımı için bu sayfaların silinmesi gerekiyorsa, o zaman bir temizlik yapılabilir.

Söylemeye devam etmek dışında ne yapabiliriz?

2 Beğeni

Başka discource forumlarında discobot’un yeni gelen kullanıcılara bunun gibi konularda ufak bir eğitim verdiğini gördüm. Sanırım bu bir eklenti, deneyebiliriz bence.

@discobot başla eğitim nedir diye soran müdavimler var…

Yazbel’de de olduğuna dikkat etmemiştim. Yanlız discobot’un verdiği cevaplarda problem var, Türkçe’ye doğru çevrilememiş ve markdown’da hatalar bulunuyor.

Yukarıda eksik anlatmışım, bahsettiğim forumda bu eğitimi geçmeden gönderi atılamıyor.

1 Beğeni

Aynen,botun hakkında kısmı bile ingilizce :smiley:

Eğitimin içerisinde ne var ki?

Şöyle bir çeviri eksikliği daha buldum :

Dostum varsın o da eksik olsun.

3 Beğeni

Forumu gelistirebilecegini dusundugum tek eksiklik bu. Cozumuyse Stack Overflow gibi konu acarken alta basit bir tutoryal eklemek olabilir.

Cok basit seyler bunlar. Olmasa da olur.

Biliyorum.Küçük olsa bile bir eksiklik.Küçük olması mı,hiç olmaması mı?

Büyük bir hatadan daha iyidir :slight_smile:

PDF desteği, web sayfaları yazdırılarak sağlanamazmı?

Bilmiyorum. PDF’de bookmark olması gerekiyor. Bookmark’sız PDF’yi okumak isterseniz @tevhidulvahset bir tane pdf dosyası oluşturmuştu.

1 Beğeni

https://forum.yazbel.com/t/istihzada-yer-alan-derslerin-pdf-hali-02-09-2020-guncel/8574

buradan ulaşabilirsiniz

Pardus Forumu ile bazı eklemeler yapacağım.

  1. Temalar

Gece/Gündüz teması var ve bu temalarda logo buradaki gibi değil. Tema neyse ona göre değişiyor, belki de transparent bir logodur.

  1. Mesaj atma/konu oluşturma

Her mesaj, her konu moderatör izninden sonra yayınlanıyor. Bu sayede daha kaliteli bir ortam oluyor.

  1. Konular bir süre sonra kapanıyor

Konular 10 veya 30 gün içerisinde mesaj alamazsa, veya son mesaj 10/30 gün önce atıldıysa konu kilitleniyor.

Belki buradan yola çıkarak bazı şeyler düzeltilebilir @ismailarilik @dildeolupbiten.

Gönderi yazma kısmında şöyle bir ipucu metni var: “Buraya yaz. Biçimlendirmek için Markdown, BBCode …”, bu durumu, bu metinde belitmek işe yarayabilir.


Evet, logoları değişken.


Eğer bu uygulanacaksa, bir -aktif- moderatör yeterli olmayabilir.


Bunun olmaması daha iyi bence.

1 Beğeni

Rust’un forumunda böyle bir eklenti vardı, @reo bunu söylemişti. İsmail abimiz ekleyebiliyor sadece. Geri dönüş olmadı daha.

Bunu sorduğumuz zaman -hatta bir abimiz logonun saydamını yapmıştı- böyle bir özelliğin henüz olmadığını, illaki geleceğini söylemişti @ismailarilik.

Müdavimler çoğu zaman aktif, kontrol edebilirler aslında.

1 Beğeni

Şu mu?


Ama siz “moderatör”, demiştiniz. Yoksa evet, 14 Müdavim’den biri illaki aktiftir.

1 Beğeni

Orada da Müdavim diye bir şey var mı bakmadığım için bilmiyorum. O yüzden direkt moderatör dedim.

1 Beğeni