Arkadaşlar pythonda yeniyim. Ama yaşım 62. Ve 6 aydır 12 yaşında kızımın robotik kodlaması için bu yazılım dilini kullanması ve geçmişim, gwbasic,qbasic,visualbasic ve c ile yazılım paket programşar bordro, muhasebe satış finans yazılımlarıyla geçti. Python yazbeli sonuna kadar okuyup tüm kodları denedim. Eric Mathess kitabını bitirdim. Web scarping, sesli arama, kivy, tkinter gibi konular ilgi çekici. Sorunum. Pythonu hem windows, hemde android üzerinden paralel güncel devam ediyorum. Editor thony kullanıyorum. Editör konusunda öneri alabilirim. Sıkça yaşadığım sorun bazı modüller ya yok, yada versionu yok mesajı veriyor ve inmiyor. Bugün smtplib de de bununla karşılaştım. Bunun çmzümü yada yanlış yaptığım konu nedir. Yardımcı olursanız sevinirim. Algoritma düzeyim iyi. Birde yazbel olarak hemen cevap alınabilecek sürekli python çalışanlar var mı ?
Merhaba;
Editorunuzde sisteminize kurdugunuz paketleri kullanamiyorsaniz muhtemelen editorunuz virtual environment kullaniyordur. Yani kullanmaya calistiginiz paketi editorunuzun sagladigi arayuzden veya editorunuzun sagladigi, virtualenv icinde calisan terminalden kurmaniz lazim.
Veya yazdiginiz kodu editorden degil, sisteminize kurdugunuz python’dan calistirmaniz lazim.
Thonny hic kullanmadim ama baslangic icin uygun duruyor. Aslinda ben cogu insana gelismis IDE’ler yerine basit text editorleri tavsiye ediyorum, virtualenv gibi, pip gibi basit seyleri bilmeden o IDE’lere bulasmak iyi bir fikir degil.
Windows’ta notepad++ olabilir. Linux’te kate, gedit, vim olabilir.
Levent Hocam Selamlar,
Aramıza hoş geldiniz. Emeğinizi takdir ederek okudum. Python için size önerebileceğim en iyi IDE Pycharm olacaktır CE yi ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz. İçeri direkt import etmek için Pycharm size yardımcı olacaktır. Direkt PYPI ye bağlanıp modülleri kendisi yükleyebiliyor ya da, Terminal üzerinden pip3 install şeklinde kurulumları yapabilirsiniz.
Sevgiler.
Teşekkür ederim… windows ve android ortamda pycharm çalışır değil mi. Çünkü dışarı çıktığımda da otobüs yada bir yerde otururken sosyal medyam oldu python. Akşamda windows ile eşitliyorum. Yani hem yedek hem ikili çalışma ortamı.
Bildiğim kadarıyla var hocam ama hiç denemedim androidde macos ve Windows için sorunsuz kullanabilirsiniz.
Teşekkürler kardeşim. Ara sıra sorularım olacak. Kusura bakmayın. Kızıma ilj android uygulamasını yapmak istiyorum. Görürse bu konulara merakı artar. Basit sayıyı bul oyununu onun görüntüleriyle yapmak istiyorum. Yazılım sizi mutlu ederse merak artıyor. Tekrar ilginize teşekkürler… Android uygulama örnekleri olan, apk çevirme gibi konuların olduğu bir yerde biliyorsanız teşekkür ederim…Bu kadar
Maalesef PyCharm android
’de çalışamıyor ama onun yerine başka uygulamalar ve git kullanarak iki platformda da eşitleyebilirsiniz
İlginize teşekkürler. Android için pydroid kullanıyorum. Ama bazı liblwri import edemiyor. Version hatası yada yok diyor. Kullandığınız bazı terimlere yabancıyım git derken github mı diyorsunuz. Github nasıl kullanacağımı bilmiyorum. Herhalde kusa sürede kullanırım. Teşekkürler…
Github,git ile çalışabilen bir proje barındırma servisi.
Git ise bir versiyon kontrol uygulaması.
Daha fazla bilgi edinmek isterseniz:
https://git-scm.com/
Merhaba,
Editor konusunda aşağıdaki IE’leri tavsiye edebilirim.