Ben kapanmayan bir script yapmak istiyorum

Merhaba ben pythonda kendimi yeni geliştiren birisiyim.Kendime basit bir script yapmak istiyorum.Bu script bilgisayar açıldığında otomatik olarak açılacak.ve bana kullanıcı adi ve şifre soracak.bilemezsem kendini ve bilgisayarı kapatacak.ekrana geldiğinde kendisi kapatılamaz olmalı.
yardım ederseniz sevinirim.

Merhabalar öncelikle,

1.) Bu script bilgisayarın işletim sistemini kendi mi tespit edip ona göre davranacak, yoksa biz baştan belirleyip ona göre mi yazacağız?
2.) Eğer biz belirteceksek işletim sistemi nedir?

3.)Bunu sağlayacak olan os modülüne baktınız mı?

Terminal değil de ekran dediğinize göre işin algoritma kısmını hallettik ve bir de GUI yazdık, o GUI’yi de kapatılmaz yapmaya uğraşıyoruz anlaşılan.

Bu üç sorunun cevabını bizim bilmemizden ziyade sizin bilmeniz çok daha iyi olacak. Proje sadece tasarım aşamasında gibi duruyor çünkü.

merhaba anladığım kadarıyla şu anda bütün guiyi yazmışsınız sadece bu scriptin bilgisayar ile açılmasını ve hiç bir şekilde kapatılmamasını istiyorsunuz doğru mu? Çünkü eğer buysa işletim sistemini bilmemiz gerekiyor. Bildiğim kadarıyla windowsta bunu yapmak için programın kendini bir klasöre atması gerekiyor. Ama linuxta bunun için kullanıcı iznide lazım.

Soruma yardımcı olmaya çalıştığınız için öncelikle teşekkür ederim.
Bu scripti şuan kafamda tasarlıyorum ve henüz uygulamaya koymadım.Ben şöyle tasarladım:
-(İşletim sistemim Windows10)Bilgisayardaki başlangıç klasörüne bu scripti atacağım.Ve bilgisayarı açtığımda kendisi açılmış olacak.(Bir videoda görmüştüm test etmedim.)
-Bir dictionary oluşturup oraya girilmesi gereken kullanıcı adı ve şifreyi koyacağım ve input ile bunları isteyeceğim.Eğer eşleşmez ise bilgisayar kendini kapatacak.(os modülü hakkında bilgim var ve bu iş için nasıl kullanacağımı biliyorum.)
-Eğer soru yöneltildiğinde terminali kapatmaya çalışır ise bilgisayar kendini kapatacak.
-Fakat tek bir açık kalıyor.Simge durumuna getirilip yani terminali aşağıya alıp bilgisayara bakmaya devam edilebilir.Bu yüzden sayaç yapmayı düşünüyorum.30 saniyeye ayarlayacağım ve bu süre dolarsa bilgisayarı kapatacak.
GUI yazmadım.O derece bilgim yok maalesef.İstediğim işlemler terminalde gerçekleşecek.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim :).

1 Beğeni

Eğlenceli olacak gibi duruyor. Uygulama aşamasına geldiğinizde takıldığınız yer olursa yardımcı olmak isterim.

şimdi terminal dediğimiz şey temelde bir programdır aynı sizin bu soruyu sormak için kullandığınız tarayıcı gibi yani eğer kapanmamasını istiyorsanız ara yüz şart gibi gözüküyor


şuan kafamdaki tek soru işareti şu kapat işaretine bastığımda bilgisayara nasıl kapanma komutunu göndereceğim.Tahminimce exception kullanacağım.Yardımcı olursanız sevinirim

tüh… Teşekkürler yanıt için

Bence ara yüz tasarlamayı biraz düşün.

Temeli öğrendikten sonra bunu düşünürüm. @serhank sizce kafamdaki fikir arayüzsüz olur mu?

hangi işletim sisteminde çalışacağının bi önemli yok linux ve windows için çalışan tek bir program yapmak daha mantıklı. gui kısmını tkinter ile çok rahat yapılabilir. windows penceresinin sağ üstteki pencereyi kapat tam ekran yap alta al kısmını tkinter ile kapatılabiliyor. ama bypass edilmesi çok kolay olur bunun :smiley: yani şöyle herhangi linux dağıtımını live olarak açıp windows başlangıç klasöründeki yapmak istediğin program silinebilir. veya user password yazması için 30 sn süre verdiğinde kullanıcı yeni bir oturum açabilir ? ordan gene programı silebilir.

else durumuna girerse bunları yazarsın kapanır pc
os ve time modülü ile olabilir
time.sleep(30)
os.system(“poweroff”) #linux
windows ta shutdown du galiba

Bana yeni bakış açıları kazandırdığınız için teşekkür ederim.Fakat ben bunu misafir çocuklarını engellemek için yapıyorum.Hem bilgisayarımda tek bir oturum var.Akıllarına anlattığınız şeylerin geleceğini sanmıyorum.:slight_smile:

Kapanmayan bir script yerine kapanınca bilgisayarı kapatan bir kod yazsanız olmazmı ?

import tkinter as tk
from os import system 

arr = ["boss","123"]

sonuç = False

def kontrol():
	global sonuç
	data1 = entry1.get()
	data2 = entry2.get()

	if data1 == arr[0] and data2 == arr[1]:
		sonuç = True

root =  tk.Tk()
root.title("Deneme")
root.geometry("300x300")
root.resizable(True,True)
root.attributes('-fullscreen',True)

entry1 = tk.Entry(root)
entry1.pack()
entry2 = tk.Entry(root)
entry2.pack()

button1 = tk.Button(root,text="Kontrol et",command=kontrol).pack()

root.mainloop()

if sonuç == False:
	system("echo 'kapatılıyor...'")

Bunu geliştirip istediğinize ulaşabilirsiniz.

Hmm, eğer bu şekil bir şeyi kullanmak isterseniz gui ye gerek yok, py nin atexit modülü de kullanılabilir.(program kapanırken fonksiyon çalıştırmak için.) Geriye kalan, google it :wink:

Terminal kapatıldığında kod da çalışmayı durduracaktır. Bu yüzden arayüz geliştirmelisiniz veya en basitinden 2 tane kod çalıştırmalısınız. Bir tanesini “headless” modda çalıştırırsınız. Terminal olarak çalışan kod, önceden belirlenmiş bir dosyaya her saniye bir şeyler yazar. Diğer kod ise bu dosyaya yeni bir satır eklenip eklenmediğini kontrol eder. Eğer eklenmediyse bilgisayarı kapatır vb.

edit: atexit hakkında en ufak bir fikrim yok. Belki o da olur.

anladığım kadarı ile arkadaş evde olmadığı zamanda misafir çocukları pc yi açıp kurcalamasın diye bişey yapmak istiyo galiba da pc ye neden parola koymuyor onu da anlamadım. ayrıca en nihayetinde çocuk olduğu için basit bi kod pc yi kapattırır çok ileri seviye düşünmeye gerek yok.
import os
import time
time.sleep(5)
os.system(“poweroff”) yani bu mantıklı değil mi ? abartmaya gerek yok bence ?

2-3dk timer ekle kendi kendine kapansın işte. Dosyalarına girmelerini istemiyorsan eğer şifrele.

Login kısmını ayarladıysan eğer cmd’ye gönder kapama komutunu kapasın.

Bootlandığında açılmasını istiyorsan

CMD yazmak için

import os
os.system("start /B start cmd.exe @cmd /k {command}")
pip3 install keyboard

İndir abicim bunu ayarla windows tuşuna falan basamasınlar.

Bunu turkhackteam.org gibi bir forumda sorabilirsiniz. Oradakiler genelde virüslü işlere meraklı olduğu için bilebilirler. Ya da internette

site: turkhackteam.org kapanmayan script

gibi bir biçimde aratabilirsiniz. Ayrıca turkhackteam.net olarak da deneyebilirsiniz. İki farklı sitesi var. Özellikle kapatılamayan uygulamalar oradakilerin bileceği bir konu.

kimse yanlış anlamasın ama türk hack team forumu tam bir çöplük

6 Beğeni

Neden? Yok orası da yazılımcı forumu değil ama bu arkadaşın ilgilendiği konuyu bilen insanlar var orada.