Bir programlama dilini pratiğr nasıl dökerim?

Arkadaşlar,mesela python öğreniyorum şu an.Siber güvenlik için.Komutları falan biliyorum ama mesela bir küçük virüs ve ya keylogger yapmaya kalkışsam yapamıyorum,çünkü pratiğe nasıl dökeceğim,neyi nasıl yapacağım onu bilmiyorum yani anladınız mı konuyu beyler.Bir videoya bakıyorum virüs yapıyor adam,veya başka bir şey anlamıyorum bu ne yapıyor diyorum kendi kendime.Bunu nasıl çözerim beyler,böyle sorunla kim karşılaştı ?

Not : web programlamada iyiyim,javascripti iyi götürüyorum.Aceba matematik bilmiyor muyum ondan mıdır,mantığımda mı problem var Allah Allah…

İlk önce kelimeleri öğren. Adam virüs yapıyo gibi cümleler kurmazsın. Doğru kelimelerde doğru yanıtlar alırsın vesselam.

başka projeleri oku ve dediğin gibi insanların neyi nasıl yaptığını izle ne yapman gerektiğini zamanla kendin kurucaksındır

2 Beğeni

Su diye bir kız var, çok hoşuma gidiyor. Konuşmak istiyorum, ama açılamıyorum. Açılsam dökülecek de, dökülmesini istemiyorum.
Neyse, su testisi su yolunda kırılır.
Testimle ilgilensem iyi olur.(Not: topluluk kuralları gereği biyolojik bir uzvum testiye dönüştü.)

6 Beğeni

özlü konuştun kardeşim yeni hayat felfesem bu

Öncelikle, X saatte Y kursu! veya sıfırdan uzmanlığa X saat kurs! tadındaki kursların çoğu, sadece o X saatinizi çalmaktan ibaret. Tabii bu, benim şahsi görüşüm. Bunun yanında çok kaliteli kurslar da var. Şimdiye değin çevremde ben dahil, sadece video izleyerek bir şeyler başaran bir kesim de görmedim. Eğitim izlerken, bir hocayı dinliyormuş gibi, derse önceden hazırlanıp gitmeniz gerekiyor. ( : Kullandığı kütüphaneyi veya aracı anlatırken en azından biraz da olsa gerek kendi dokumanı üzerinden gerekse farklı kaynaklardan da araştırmakta fayda var. Çünkü genelde videodaki anlatıcılar direkt anlatıp geçiyor, ama siz anında soru soramıyorsunuz. Burada da araştırma devreye giriyor. Unutmayın, sizin anlamadığınız konuyu veya karşılaştığınız hatayı alan binlerce yazılımla uğraşan birey vardır.

4 Beğeni

Anladım kardeşim,biliyorum da.Mesela ne önerirsin kaliteli eğitim ve kaliteli araştırma konusunda ? Kaynak falan var mı bildiğin ? Buraya yazınca kin ve nefret kusuyolar,insanı alay ederek yanlış yönlendiriyorlar.Böyle platformalara giremiyorum,sinir krizi geçiriyorum işte.Önceden teşekkürler

Dostum, izahı olmayan şeyin mizahı olur. Ayrıca azıcık güldük diye kimse ölmez. Sakin ol.
Ve bir an önce belirli bir programlama dilinin syntax’ini iyice öğrenmeye ve o dilde pratikler yapmaya başla. İnternette yığınla kaynak var. Youtube’da yığınla güzel ders video serileri var.

Öpüyorum.

4 Beğeni

Azıcık İngilizce varsa reddit gibi global ve her dilden - hem programlama hem doğal- insanın bulunduğu platformlarda arama yapmak iyi oluyor. En basitinden best x resources reddit diye arasan bile bir sürü öneri çıkar diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Düşüncem modüllerden, kütüphanelerden kaynaklı bir sorun bu temel Python a hakimsin mesela, izlediğin videoda adam adını sanını duymadığın şeyler yazıyor garip garip fonksiyonlar yazıyor felan. Burda olay dökümantasyon okumak bence direk pip in resmi sayfasından modüle bak mesela bu fonksiyon neden çağrılıuor neden var gibi. Bilmediğimiz şeyler göz korkutabiliyor ama biraz derinlere inince çok basit olduğunu anlıyorsunuz.

2 Beğeni

Tavsiyelerim "ekmek elden su gölden"ler içindir: ortaokul öğrencileri, lise öğrencileri, 40+ miras yiyenler ve benzeri… Birilerinin geçimini sağlaması gerekenler benden koşarak uzaklaşsın lütfen :smiley: .

Öncelikle yazılım öğrendikten sonra herhangi bir iş yapmak istediğinde (ister freelance çalış, ister kendi projeni yürüt, ister bir ofiste çalış) imla kuralları, diksiyon, kısacası iletişim becerilerini geliştirmeni gerektiren “ilk izlenim” durumu seni hep geriye götürecek. Önce Türkçe öğren, sonra İngilizce öğren, sonra yazılım öğrenirsin. Gördüğüm kadarıyla gelişmen gereken çok konu var, o konularda gelişmeye çalışırken yazılımdan kopacaksın, sonra sil baştan uğraşman gerekecek. Dolayısıyla yazılımdan ziyade kültürel gelişimine odaklan ilk aşamada. Sonra biraz felsefe biraz matematik ve ardından yazılım, sayısal bir alanda sayısaldan bihaber şekilde dayanamazsın. 2 hafta günde 1.5 saat ayırsan böyle bir sorunun kalmaz eğer mal değilsen.

Böyle sorunlarla 90IQ starterlar çok cebelleşiyor, 110IQ ve üstü için bu süre max 2 hafta sürüyor. Zeka gibi çok boyutlu bir konuyu IQ puanına indirgediğimin farkındayım, ne demek istediğim anlaşılsın diye numerik değer vermek istedim, normal zeka aralığının en alt ve en üst seviyeleri olarak düşünülebilir.

Yahu o değil de lütfen Türkçeyi katletmeyin. Öfkeli, kırıcı, kaba, aksi, yaşlı, huysuz ve genç parti taraftarı bir adam oluyorum. Yapmayın…

3 Beğeni

Klavyede harfler yanlış gitti diye türkçemin olmadığını söyleyib destan yazmışsın buraya.Yok felsefe öğren,yok matematik öğren…Yazılımla ne alaka felsefe,tarih o bu kardeşim yürü git işine bu sitedekiler kin kusuyor anca

Cok acik bir neden sonuc iliskisi degil mi? Demek ki bilmiyorsun. Biliyorum demekten vazgec ve ogren. Insanlara da saygisizlik yapma, burada x algoritmasini nasil cozecegini sormamissin, genel bir soru sormussun “beyler ben virus yapamiyom yaa caktiniz mi virus yapcam ama yapamiom” minvalinde bir sey yazmissin ve insanlar da sana tavsiye vermis. Sana gene iyi, insan gibi davranmislar.

4 Beğeni

Bi süre kalıp değil proje odaklı gitmeye çalışırsan eksiklerini çok daha rahat farkedersin komutları biliyorum ama diyorsunya proje odaklı gitmek faydalı gelebilir

Maalesef tıpkı bu konuda olduğu gibi gerilimin yükseldiği durumların daha sık olduğunu farkettim. Lütfen biraz daha sakin olalım.

Soruya gelince

Keywordler i ve syntax ı mı diyorsunuz?

Siber GÜVENLİK için zarar odaklı araçlar yapılmamalı ama konu da bu sorulmuş o yüzden anlatacağım.

Ben (Eskiden)

Mesele matematik değil. Matematik yazılım için elbette önemli ama bir keylogger için gerekmez. Hele bir de python ile yapıyorsanız. Mantık konusuna gelince; algoritmayı tasarlayın, algoritmaya uygun bir modül bulup öğrenin, algoritmayı, öğrendiğiniz modül ile koda dökün.

Yıllar önce benzer bir sorunla karşılaştım. İnternette gördüğüm 5 dakikalık “Python’da nasıl X yapılır” videoları ile python öğrenebileceğimi sanmıştım. Eğer programlama öğrenmek istiyorsanız izlemek yerine okumayı tercih edin. Videolar dökümantasyonlar kadar bilgi vermezler genelde. Siber güvenlik için python öğrenmek istiyorsanız önce daha basit projeler ile dili iyice öğrenip sonra siber güvenlik projelerine geçin bence.

2 Beğeni

Yazılımla ilgisi yok, yazılımı kullanacağın yerlerle ilişkisi var iletişim becerilerinin. “Klavyede harfler yanlış gitti” nedir hocam? Her cümle bozuk her kelime hatalı. Ben mal demedim ki mal olmayan biri 2 haftada söker dedim çok kasmana gerek yok manasında, Ay Allahım ay… İstediğin kadar yazılım bil, matematiğin ve iletişim becerilerin olmadan iş yapamazsın. Yabancı dilin olmadan kendini geliştiremezsin. Kendini yazılımda geliştirmek için insanların gelişimlerini sordun, kendini iş dünyasında ve yazılımda geliştirmenin yolunu söyledim. Cümlede “mallık yapıyorsan malsındır” anlamı geçti diye yok “dağdan atla”, yok “vurulursun bu kafayla”, n’oluyor abicim Diyarbakırın ovaları mı burası?

3 Beğeni

Alıngan biriyim,ne yapayım.Hemde çok ve ayrıca hassasım.Bir sürü destan yazmışsın,hatalı şeyler o kadar da çok değil bence yazdıklarımda,senin gibi tipleri iyi bilirim,beni gerçek hayatta görsen görüntümü de eleştirirsin,tarzımı da.Bu arada Azerbaycanlı olduğum için türkçe bazı kelimeleri yanlış yazıyorum ve fikrimi türkçede daha yanlış ifade ediyorum.Hadi bye bye

Hocam yazilim bilmek icin matematik gerekli mi? Ben ingilizce ve matematik bilmiyorum. Bu benim yazılımı ogrenmem konusunda onumde bir engel midir? Engelse, sebebinide aciklarmisiniz. Matematik bilmeden yazılımcı olamazmıyız?

Çalışılacak alana göre gerekli olabiliyor ama mesela bir web developer’in bilmesine gerek yok.

Hayır.

Başlangıçta türkçe kaynaklar yetebilir ama daha fazla döküman okumak için biraz ingilizce gerekebiliyor. Biraz öğrenmenin bir zararı olmaz :slight_smile:

Aydinlattiginiz icin cok tesekkur ederim. Bir yandan ingilizce ogrenmeye calisiyorum, bir yandan da yazilimi.

1 Beğeni