Bu dosyayı Decode edebilirmiyim şifre kodlaması nedir

merhabalar bu şifreleme yontemi nedir bilen arkadaslar yardımcı olabilirmi

Bu bir şifreleme değil. Sanki çalışan bir programın bozulmuş dosyası gibi görünüyor. Veya py uzantısı ile kaydedilmiş ama py olmayan bir dosya gibi görünüyor.

peki kodları görme imkanım olurmu bunda

Sanmam, dosya türünü öğrensen belki sonucunu görürsün en fazla.

Dosya elinde varsa ve analiz edersen, belki. Buraya koydugun sey onu acmayi basaramamis bir programin ekran goruntusu. Goruntuyu decode edemezsin. (Daha dogrusu, kimse ugrasmaz.)

1 Beğeni

Merhaba.

Dosyanın okunaklı kısımlarından anladığım kadarıyla bu bir Python kodunun yorumlayıcıdan geçip sanal makineye verilmeden önceki hali, yani bytecode'u. Bunu decode edemezsiniz, ama açık sekmelere bakılırsa bu dosyayı oluşturan dosya sizde zaten var(?). Bu dosyayı bir __pycache__/ dizini altında .pyc uzantısıyla mı buldunuz, yoksa bir yerden mi indirdiniz?

Yorumlayıcı ile sanal makine aynı şeyi tarif ediyor. Bytecode, kodun derleyiciden geçmiş ve yorumlayıcıya verilmeye hazır olan hali.

Python kodunu tekrar elde etmekten bahsediyorsunuz sanırım, niye yapılamasın? Kaynak koddaki her özellik birebir elde edilemeyebilir ama iyi çalışan bytecode decompiler’lara rast gelmiştim.

İsimleri karıştırmışım kusura bakmayın :sweat_smile:. Aslında bilgi olsun diye verdiğim linkteki “Compiled”
ifadesinden hatırlamam gerekirdi.

Bunun bytecode’lar için de geçerli olduğunu bilmiyordum.