Bunu da deneyip, dönüş yapacağım.
cevap yazmayacaktım ama dayanamadım kardeşim sen daha neyi neden nasıl yaptığını kendin anlamışsın sorunu mu çözn diyorsun. Açtığın başlık ha keza sorununu doğru düzgün tanımlayamıyorsun. Bana kalırsa kod yazmaktan daha büyük sıkıntıların var özellikle kendini ifade etme hususunda bu konuya eğilmeni tavsiye ederim.
Arkadaşlar bu arada hiçbir hata yok sorunumu iletme açısında, kodlar aynı kodlar, sadece csv dosyasının tarihi başka. Çalışmam gereken dosyayı karıştırmışım. Doğru csv dosyası linkini paylaşıyorum, bu sefer cidden ıdle’de hata veriyor, yanlış link için kusura bakmayın:
https://s7.dosya.tc/server18/tb6d37/NISPUF17.csv.html
Sana gelince Kerem Saygın, neden bu derece agresif bir cevap verdin bilmiyorum. Neticede yardımcı olursan, iyilik yapmış olursun. Olmazsan da çeneni kapatıp umursamayabilirsin. Durduk yere neden böyle bir şey söylediğini anlamak zor. Neyi neden nasıl yaptığım gayet belli. Başka sıkıntıların teşhisini koymak sana kalmadı, öyle düşünüyorsan, dikkat et, sana da koyabilirler.
Bu arada kodları çözdüm, bana verilen pdf yanlış ve bu tamamen kursla ilgili, burada “yes” ve "no"lar yerine 1 ve 2 sayıları kullanılacaktır. Ama bana bunu sonradan bildirdiler. Benim suçum değil. Neyse, olur da çalışmak isteyen olursa bu tip verilerle diye, kodların son ve çalışan halini paylaşıyorum.
Çözülmüştür.
Kolay gelsin.
Kod1:
import pandas as pd
def average_influenza_doses():
dem=list()
def convert(list):
return tuple(list)
df = pd.read_csv("assets/NISPUF17.csv")
lyes=len(df.CBF_01[df.CBF_01 == 1])
lno=len(df.CBF_01[df.CBF_01 == 2])
sumdata=lyes+lno
a=sumdata/lyes
b=sumdata/lno
x=round(a,1)
y=round(b,1)
dem.append(x)
dem.append(y)
return convert(dem)
assert len(average_influenza_doses())==2, "Return two values in a tuple, the first for yes and the second for no."
Kod 2:
import pandas as pd
def chickenpox_by_sex():
def con_list_to_dict(*list):
return dict(zip(*list))
df = pd.read_csv(r"assets/NISPUF17.csv")
eg=df[(df['SEX'] == 1) & (df['HAD_CPOX'] == 1)]
kg=df[(df['SEX'] == 2) & (df['HAD_CPOX'] == 1)]
egm=df[(df['SEX'] == 1) & (df['HAD_CPOX'] == 2)]
kgm=df[(df['SEX'] == 2) & (df['HAD_CPOX'] == 2)]
eo=len(eg)/len(egm)
ko=len(kg)/len(kgm)
x=round(eo,4)
y=round(ko,4)
liste1=[x, y]
liste2=["male", "female"]
def __len__(self):
return self.con_list_to_dict(liste2, liste1)
return con_list_to_dict(liste2, liste1)
assert len(chickenpox_by_sex())==2, "Return a dictionary with two items, the first for males and the second for females."
Saygıyla…