C, C# ve C++ dilleri hakkında

burda C dilinden kastığım C,C#,C++ İyi ile orta arası python biliyorum.Zamanında Arduino kulanmıştım.Sizce hangisine geçmeliyim.Varsa önereceğiniz dili anlatan istihza gibi bir kaynak(türkçe yada ingilizce)Galiba @asanadam1 de pythondan c ye geçmişti

bence c++ çünkü c ye göre kütüphane imkanı ve dil featureleri fazla diye düşünüyorum

aa aslında ben de geçmeyi düşünüyordum ben burayı izleniyora alıyım. Duyduğum kadarıyla c# öğrenirsen oyunlar ve çeşitli programlar yaparsın ama yapabileceklerin sınırlıdır. Ama c++ öğrenirsen yapabileceklerinin sayısı artarmış. @aib abi c ile çok program yapılamadığını söylemişti.

Oncelikle hepsine biraz bakip neden birlikte gruplanmalarinin komik oldugunu ogrenmeni tavsiye ediyorum. (Ciddiyim.)

Hatta elin degmisken, bu dedigime yardimci da olabileceginden, Java’ya da bak.

Sentaks, derlenme, calistirilma sekli. 1-2 Hello World. Etraflarindaki kutuphaneler ve aletler.

2 Beğeni

ee nasıl yani ben sizden bir şey anlamadım

gruplandırdığınız o “C” dillerinin alakası yok demeye çalışıyor aib abimiz :slight_smile:
yani ayrı ayrı incelenmeliler

ben C++ a geçtim :smiley:

Konuyu yazmadan önce bir göz atmıştım aslında C B den türemiş Cdende C# C++ vb türemiş
image

Discord sunucumda alanlara göre C dillerinden hangisini seçmek istediğinizi tartıştık.Gayet güzel cevaplar vardı.Bakmanızı öneririm.

Başlığın biraz daha kısa yazmak için öyle yazdım zaten sonra wikipedia daki yazıyı gördüm biraz daha iyi açıklamalıyıydım

Dillerin türemesi konusundan çok, nerede kullanıldıklarını ve nasıl bir yapısı olduğunu araştırmanı tavsiye ederim. C bilen birisi, C# hakkında pek fikir sahibi değildir. Acaba scope kavramı C#'da nasıldır, metotlar call by value mi yoksa call by reference mi çağrılıyor, nesne yönelimli programlama gibi bir çok yönden C’den farklı olan bir dile direkt geçiş yapamaz.

Yani @aib hocamın dediği gibi, dilleri denemek lazım. Hangi yönlerden farklı olduklarını da tecrübe etmek lazım. Yoksa C++, C’den türedi o zaman C den başlayıp sona kadar gidelim demek malesef komik oluyor.

bende tam olarak bunu yapıyordum

1 Beğeni