Checkbox'tan metine ekleme yapma

Merhaba, pythonda oldukça yeniyim. Araştırıp cevabına ulaşamadığım bir sorun var. Basit arayüz içine yazdığım örnek kod:

https://dpaste.org/m6NW

Amacım checkboxlara tıklayıp butona basınca şablon bir metin içinden değişken metinler oluşturmak. Örneğin “green” checkboxa tıklayıp “Get” butonuna tıkladığımda “I like green color the most” yazması. Ama checkbox seçili değerini, yani green kelimesini bir türlü metne oturtamıyorum. Yol göstereceklere teşekkürler.

Merhaba, dışarıda yaptığınız if-elif-else kısmını Get fonksiyonunun içine alsanız olmaz mı? color diye bir değişkeniniz olsa mesela fonksiyonun içerisinde, duruma göre onun değerini değiştirseniz ve en son yazi'ya ekleseniz? Böylelikle clr, ve result değişkenlerine de ihtiyaç olmayabilir.

2 Beğeni

Yanıtınız için teşekkür ederim, söylediğiniz gibi yapmaya çalıştım ama ilerleme kaydedemedim, checkbox’tan hala veri alamıyorum.

Sizin if-else yapısını biraz değiştirerek Get'in içerisine koyarsak

def Get():
    if var1.get() == 1:
        clr = "green"
    elif var2.get() == 1:
        clr = "blue"
    else:
        return
    yazi.insert(tk.END, f"I like {clr} the most.")

Bu durumda butona her basıldığında ilk başta ilk checkbutton’un durumuna bakılıyor: eğer işaretliyse clr diye bir değişkene "green" atıyoruz. Değilse diğerine bakılıyor (her ikisi de seçiliyse durumu size kalmış). Eğer ikisi de seçili değilse, fonksiyon hiçbir şey yapmasın diye return diyerek olay mahalini terk ediyoruz. Öbür türlü aşağı inip yazi'ya ekleme yapılıyor.

2 Beğeni

Programcılığın en sevdiğim tarafı; uzun süredir araştırıp çözmeye çalıştığım bir sorunu 6-7 satır kodla çözdünüz. Kodunuz üzerinden ana projemi geliştiricem, teşekkür ederim.

2 Beğeni

Yok aslında pek bir şey yapmadım, sizin halihazırdaki kodunuzu bir yerden bir yere taşıdım sayılır :d Kolaylıklar dilerim.