Merhaba, veritabanına veri kaydediyorum, ancak tipi date olan kolonlar ‘0000-00-00’ şeklinde geliyor. Selenium ile çekiyorum veriyi, bu durumu nasıl çözebilirim. Bu alanı çektiğim koduda paylaşıyorum.
if "Test" in description_list:
index_no = description_list.index("Test")
try:
first_registration = value_list[index_no]
except:
first_registration =
if control == "true":
mySql_insert_query = "INSERT INTO CARSSS (brand_and_model,first_registration) VALUES (%s,%s)"
val = (
brand_and_model,first_registration)
Kontrol doğruysa bu şekilde veritabanına kaydediyorum, ama tipi datetime olmasına rağmen 0000\00\00 atıyor, sanırım dönüştürmek lazım ama yapamadım.
phyton da nasıl yazılan iki parametrenin toplamını hesaplıyan bir fonsiyon yazabilirim?
bir tane denedim ama çıktı tı alamadım
örnek:
def a_plus_b(num1,num2):
return num1+num2
print(num1+num2)
a_plus_b(3,5)
yazdığımda çalışiyor fakat çıktı boş oluyor ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz
Burada first_registration yok ama sorun degil, TEST kullandigimizi varsayiyorum…
str mi?
Oyle mi?
Kullandiginiz MySQL verisyonunun text verileri DATETIME’a cevirirken bu sekilde davrandigini nerede okudunuz? Resmi dokumentasyonu ne diyor?
2028-07-00’in gecerli bir DATETIME oldugundan da emin degilim fakat MySQL ile veri dogrulugu birbirine yakin kavramlar degil.
Bu arada bunu test etmenin SELECT CAST(‘07/2008’ as DATETIME(7)) gibi kolay bir yolu olabilir. Her seferinde tablo yaratip row girmeye gerek yok…
Tarihin (veya baska herhangi bir verinin) hangi formatta kaydedilecegini secemezsiniz. Isterken hangi formatta alacaginizi secebilirsiniz sadece.
Veya YYYY/AA/GG’yi yazi olarak kaydedebilirsiniz. Hangi formatta kaydedilecegini yine secemezsiniz, fakat YYYY/AA/GG formatinda yazi olarak getirtmeniz kolay olur.
Ben heidisql’ den aldığım veriyi mysql’ e aktarıyorum ve date formatında gelmiyor. Bunun her sql platformunda yapılabileceğini düşünüyorum. Yanlış mıdır?
Heidi web arayuzu degil mi? O zaman heidi’den veri web sayfasi, yani yazi olarak geliyor.
MySQL’e aktarirken DATETIME’a cevirmek lazim. INSERT ... CAST('yazi' AS DATETIME) da olabilir, veya MySQL client kutuphanesinin destekledigi datetime gibi bir veri turuyle de olabilir. Client kutuphanesinin de kilavuzuna, orneklerine bakmaniz lazim.
Hemen her MySQL arayuzunde DATETIME kolonuna yazi eklemeye calismanin bir sekilde calisabilecegini soyleyebiliriz, dogrudur, fakat aradaki cevrimin tam olarak nasil olacagi cogunlukla arayuze kalmis durumda. Kullanilan dilde istenilen database type’inin bir analogu varsa (DATE↔datetime.date gibi) onu kullanmak daha iyi olacaktir.
Database’de VARCHAR gibi bir yazi kolonu kullanarak.
Şu anda zaten VARCHAR olarka ama aktarınca doğru gelmiyor tarih. 2028/07 olarak geliyor olduğu gibi. Ben 2028/07/00 olsun istiyorum. Anlamadım mı acaba?