Django web uygulaması nasıl yayınlanır?

Merhaba arkadaşlar yazılımda ve forumda yeniyim django ile web geliştirme öğreniyorum.
localhost da yaptığım bir web uygulamasını yayınlamak için host ve alan adı satın aldım fakat
bir türlü yayınlayamadım karşıma çıkan dökümanlarda hep cPanel üzerinden ulaşılabilen bir terminal ile uygulamalarını yükleyip yayınlıyorlar fakat benim böyle bir imkanım yok başka bir şekilde bu uygulamamı nasıl yayınlayabilirim

Öncelikle bunun için digitalocean ı tavsiye ederim. 5 dolarlık sunucusu fazlasıyla iş görür düşük trafikli siteler için. Servera kurmanız gerekenler: python, django, posgresql, nxginx ve gunicorn. Nasıl yapılacağı konusunda en ufak fikriniz yoksa, hafta sonu bu konuyla alakalı detaylı bir yazı yayınlayacağım. Buradan da paylaşırım.

2 Beğeni

Digitalocean’in yerini tutar mi bilmem, ama burada son gordugumde en dusuk 1 dolara vardi.

edit: 2,5$ olmus.

1 Beğeni

evet hocam söylediğiniz gibi satın aldığım hosting firmasının cPanel üzerinde bir terminal özelliği var araştırıp öğrendiğim kadarıyla sanal terminal oluyor ve bu terminal üzerinden söylediğiniz gibi servera kurulumlar yapıyorlar fakat benim aldığım hizmette terminal bulunmuyor bunun için vds satın almam gerektiğini söylediler.
Benim bu durumda hosting değile vds sunucusumu satın almam gerekirdi.
hosting paketinde linux windows ve os seçenekleri mevcut değil ama vds de biraz pahallı geldi

Cok profesyonel degilse pythonanywhere’a bakabilirsiniz, ucretsiz. Defalarca kullandim.

1 Beğeni

Teşekkür ederim şu aşamada burayı kullanabilirim en azından vds vps ve hostinglerin farkları ne bunlar hakkınnda bilgi sahibi olup site yayınlama işlemlerini öğrenmemde çok yardımı dokunucaktır.

1 Beğeni