Flask Uygulaması Yanıt Vermiyor

Merhaba,

Veri tabanı üzerinden işlem yapan bir betiğim var. Bunu şirket geneline nasıl açarız diye araştırırken Flask ile basit bir şekilde yapılabildiğini görüp tek sayfalık app’i py -m flask run --host=0.0.0.0 ile servis ettim. Çalışma olarak sıkıntım olmasa da arada GET yaparken donmalar oluyor ve dönüş alamıyorum. komut satırından ‘ctrl+c’ yapınca düzeliyor, ama bir süre sonra yine donuyor. Bu durumun sebebi nedir?

Veritabanı olarak ne kullanıyorsunuz ?

Veri tabanı bağlantısını sadece sorgu çekmek için kullanıyorum. Uygulamanın kendisini herhangi bir veri tabanı ile ilişkilendirmedim. Sorun, Flask yerleşik sunucusunu kullanmaktan kaynaklanıyormuş. Bilmeyince böyle oluyor. :smiley: IIS üzerinde yayınlamayı deneyeceğim.

1 Beğeni

Oy.

uWSGI veya herhangi bir ozgur WSGI sunucusu tavsiye ediyorum. IIS’e yatirilan zaman yabanci dizi izlemeye kullanilsa bile daha cok ise yarar.

1 Beğeni

Tavsiyenizi dikkate alarak IIS’i es geçiyorum o hâlde.(: Teşekkür ederim @aib .

Bu arada [u]WSGI’ye de cok zaman harcamayin. Onune koyulan bir nginx’in ayarlarini yapmayi ogrenmek (mesela SSL terminator olarak) daha faydali olacaktir.

Bunlar için Linux sunucu şartı var mı?

Yazmaya da kokuyorum, ama dizi izlemek yerine IIS üzerinden yayın yapabildim uzun uğraşlar sonucu. :smiley: Windows üzerinde nginx olayını kafam almadı çünkü. Fakat şimdi şöyle bir sorunum var: IIS üzerinden yayınladığım uygulamam, istek gelince arka planda cx_oracle ile sorgu çekip gelen sonucu da schemdraw adlı kütüphane ile çizdiriyor. Daha sonra da bunu istenilen formata göre static klasörüne svg - png veya pdf olarak kaydediyor ve kullanıcıya attachment olarak döndürüyor. flask run ile başlattığım kendi sunucusunda sorunsuz olarak çalışsa da iis üzerinde hep 10 KB kayıt yapıyor. İnterneteki yönergeleri takip edip klasörlere -en son neredeyse tüm C:\ diskine - okuma ve yazma izinlerini de verdim ama yine nafile. İşin garip tarafı da GET isteği sorunsuz şekilde 200 koduyla dönüyor. Bayağı baktım da aynı sorunla karşılaşana da denk gelemedim. Muhtemelen sorun bendedir, siz üstatlara da bir sorayım dedim. Yardımlarınızı bekliyorum. :frowning:

cx_oracle’dan donen sonuc dogru mu?
schemdraw adli kutuphanenin cizdigi sey dogru mu?
uretilen svg - png veya pdf dosyasinin icerigi dogru mu?
dosya diske kaydedildiginde icerigi dogru—degil galiba, 10 KiB?

Evet, sorun isteğe bağlı bağımlılıklardan birini kurmayı unutmamdan kaynaklanıyormuş. Teşekkür ederim.