Giriş bilgilerini hatırlama

Merhabalar, yapacağım uygulamada kullanıcı giriş yaptığı zaman, uygulamayı kapatıp açtığında tekrar o bilgileri girmeden giriş yapsın istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. IP adresi üzerinden mi yapmam gerekiyor? Eğer IP adresi üzerinden yapmam gerekiyorsa nasıl yapabilirim? (Hatta giriş bilgisi de istemeyebilirim. Kullanıcı girdiğinde rastgele bir kullanıcı adı da oluşturabilir. O kısmı yapabiliyorum ama nasıl bunu kalıcı hale getireceğimi bilmiyorum) Şimdiden teşekkürler :slightly_smiling_face:

Bir veri tabanı kullanabilirsiniz. Kullanıcı giriş yaptığında giriş yaptığına dair bir veri, veri tabanına kaydedilebilir ve program daha sonra tekrar çalıştığı zaman veri tabanındaki veriye göre kullanıcının bilgilerini yeniden girmesine gerek kalmadan giriş yapmasını sağlayabilirsiniz.

Bu veri tabanı kullanıcının telefonuna mı kaydedilecek peki?

Python’un Kivy adlı kütüphanesi hakkında hiçbir bilgim yok. Bilgili olan Forum kullanıcıları size daha kolay yardımda bulunabilir. Benim bu konuda aklıma ilk olarak bir veri tabanı kullanmak geldi. Az önce Stackoverflow’da benzer bir konuya rastladım. Belki yardımı dokunabilir.

Sqlite kullanabilirsin Unnick zaten cevabı vermiş

Aramıza hoş geldiniz :partying_face:

Telefona kaydetmek en mantıklı çözüm. Çünkü oradaki bir eylemin verisini tutuyoruz. Ve telefonlar genelde zibilyon tane klasörün içindeki dataları izlemek için değil, video izlemek veya kendilerini köpeğe benzetmek için kullanılıyor. Ancak, bir veriyi kendiniz de yorumlayabilmek istiyorsanız lütfen sadece yazılımın görebildiği ve yorumlayabildiği bir sistem yapın. Bunun için internet gerekecek ve datalar önce telefonda, sonra internette, sonra da sizin veri depolama merkezinizde toplanacak.