İki listeyi eleman-eleman karşılaştırmak

Merhabalar ben On parmak ile f klavye beceriyi geliştirmek için bir program yapıyorum herşey birinci resme kadar tamam

Takıldığım Yer İse iki listeyi karşılaştıramıyorum nette arıştırdım hep basit karşılaştırmalar var ben istiyorum ki index ve harfi karşılaştırarak yanlış ise

self.yanlis = 0 iken
self.yanlis += 1 eklesin

doğru ise

self.dogru = 0 iken
self.dogru += 1 eklesin

ama yapamadım

kodum ise şöyle:

gerekli kısımları atacağım kusura bakmayın!

def seviye1func(self):
        self.seviye1testyazi = "kkk aaa kkk aaa kkk aaa kk aaa kka aak kka aka kak aaa kkk aaa kkk aaa kkk aa kkk aak kka aak kak aka"

self.seviye1labelsatir1.config(text=f"{self.seviye1testyazi}", bg="white", fg="black", font=("ubuntu", 12, "bold"))

self.seviye1text = Text(self.ders1frame, width=130,height=15,bg="black",fg="white")
        self.seviye1text.place(x=110, y=30)

seviye1bitirbtn = Button(self.ders1frame, text="Testi Bitir", bg="red", fg="white", activebackground="red", activeforeground="black", font=("Ubuntu", 12, "bold"),
                                 command=lambda:self.seviye1funcend(self.seviye1text.get("1.0",'end-1c')))
        seviye1bitirbtn.place(x=1050,y=291)

self.notbackspaceLabel = Label(self.ders1frame)
        self.notbackspaceLabel.config(text="", bg="white", fg="black", font=("Ubuntu", 12, "bold"))
        self.notbackspaceLabel.place(x=110, y=321)

self.ders1frame.update()

def seviye1funcend(self,text):
        for yazi in self.seviye1testyazi:
            self.elemanliste.append(yazi)

textyazi = f"{text}"
        for test in textyazi:
            self.testyaziliste.append(test)

print("Üsteki Yazının Listesi: ")
        print(self.elemanliste)

print("Alttaki textde bulunan yazının listesi: ")
        print(self.testyaziliste)

Kafa yiyecem ne olur birisi yardım etsim şuan saat 04:20 hala bulamadım, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

from time import sleep as slp

liste_1 = ["r", "a", "d", "y", "o", "l", "o", "j", "i"]
liste_2 = ["r", "e", "c", "y", "o", "e", "o", "a", "b"]

puan = 0
secim = 0
dogru_sayisi = 0
yanlis_sayisi = 0

while True:

dogru_harf = liste_1[secim]
    girilen_harf = liste_2[secim]

secim += 1

if secim > len(liste_1)-1:
        print("\nDoğru Sayınız >> {}".format(dogru_sayisi))
        print("Yanlış Sayınız >> {}".format(yanlis_sayisi))
        print("Toplam Puanınız >> {}".format(puan))
        break

elif dogru_harf == girilen_harf:

print(">> Doğru!")
        puan += 3
        dogru_sayisi += 1
    else:
        print("Hatalı")
        puan -= 1
        yanlis_sayisi += 1

İşini göreceğini umut ediyorum. Daha farklı algoritmalar tasarlanabilir. Biraz inceleyip fikir edinebilirsin ya da direkt kullanırsın. Tercih senin. for döngüsü ile de yapılabilir, belki özel bir fonksiyon vardır onunla da yapılabilir. Bu şekilde de yapılabilir

Kodu çalıştırırsan, listelerdeki harfleri değiştirirsen tam olarak neler oluyor anlarsın.

1 Beğeni

deniyeceğim şimdi teşekkür ederim allah razı olsun

Rica ederim. İstekleriniz karşılansın yeter

peki bir soru daha sormak istiyorum size

self.seviye1text = Text(self.ders1frame, width=130,height=15,bg="black",fg="white")
 self.seviye1text.place(x=110, y=30)

ben bu texte yazılan yazıyı Back Space tuşuna basılınca silinmesini istemiyorum onu nasıl halledebilirim bir bilginiz var mı?

sizden öğreneceklerim çok şey var ama zaman kısıtlı

kod çalışıyor peki texte girdi her girdiğinde anlık nasıl kontrol edebilirim?

bu son iki sorumada cevap verirmisiniz sizden ricam?

sitesi buna müsaade ediyor, sizde etmelisiniz. Yok ben özgün olacağım farklı olacağım diyorsanız eğer daha önce klavye aksiyonlarını engellemek ile ilgili bir kod yazmadım ama elbette vardır bir yolu. Gerçi olmayabilir. Benim bilgim yok çünkü buna hiç ihtiyaç duymadım.

Tkinter içerisinde eğer klavye aksiyom tuşunun çalışmasını deactive eden bir özellik varsa araştırmak laızm.

tkinter keypress araştırma

Web uygulamalarında bunu rahatlıkla yapabiliyoruz ama masaüstü için bilgim yok. Özellikle tkinter için sanmıyorum bu özelliğin olduğunu. Her tuş eventi gerçekleştiğinde arkada bir şeylerin anlık çalışması gerekiyor yani sürekli senden veri girmesini bekliyoruz. Text alanında bu olmayabilir emin değilim. Kurcalamak ve algoritmasını yazıp denemek lazım sürekli.

1 Beğeni

peki gönderdiğiniz linke bakacağım ve dediğiniz gibi kendime has bir programım olsun istiyorum yardımlarınız için teşekkür ederim

1 Beğeni

anlık bind takibi yapabildim hocam yanlız sizin verdiğiniz kod çalışıyor lakin entegre edemedim sizden ricam özelden kodu atsam bakabilir misiniz?

Şöyle bir tahmin yürütsem; thread modülünü projeye ekleyelim. Bir fonksiyon oluşturup içine sonsuz bi döngü oluşturalım. o döngüde de text'e girilen karakter uzunluğunun sıfırdan büyük olup olmadığını ( sıfır ise henüz bir karakter girilmemiştir sıfırdan büyük ise bir karakter giriliyor demektir) koşullu ifade ile belirleyelim. Oluşturduğumuz fonksiyonu da thread modülü ile çağıralım.(thread.Thread(target=fonksiyon).start() gibi) Test amaçlı da o koşullu ifadenin içine de print içinde ekrana bir yazı yazdıralım. Sadece bir tahmin yürüttüm. Eğer kafanızda canlandıysa deneyebilirsiniz. Böylece doğru veya yanlış bir tahmin olduğunu anlamış oluruz.

discord var mı size göstererek anlatsam sorun olur mu?

discord kullanıyormusunuz?

Discord kullanıyorum. Fakat discord’a gerek yok. Bu forumda yardım eden zaten size rahatça yardım edecektir siz yeter ki sorununuzu en iyi şekilde dile getirmeye çalışın.

2 Beğeni