Java script nesneler hakkıında bır sorum olacak .yenıyım js de her asagıdakı fonksıyonum calıştıgında nasıl nesnemı gunceller ve yenılerın eklenmesını saglarım?

let nesne_depom = {}; // nesne oluştu boş ama

function ekleyıcı(ad,tanım){

nesne_depom.ad = tanım;

nesne_depom.tanım = ad;

document.getElementById("demo1").innerHTML = nesne_depom.ad + " . . . " + nesne_depom.tanım;

}

ekleyıcı(“Excuse me”,“Afedersiniz”);

ekleyıcı(“English”,“İngilizce”);

// bu fonksıyon her çalıştıgında eskıyı sılmeden yenısı nasıl eklenır ? ve guncellenır…

nesne_depom['key'] = value

USTAD fonksıyon calısıyor eklemede yapıyor… ben her fonksıyon tekrarlandıgında nasıl nesnemı gunceller ve yenı verı eklerım dıye sordum ilgin için çok teşekurler :slight_smile:

document.getElementById("demo1").innerHTML = nesne_depom.ad + " . . . " + nesne_depom.tanım;

Bu satırı düzenlemelisin. Önce html içeriğini bir değişkene at sonra onun üzerine yeni verini ekleyerek bastır.

eski = document.getElementById("demo1").innerHTML
document.getElementById("demo1").innerHTML = eski + "<br>" + nesne_depom.ad + " . . . " + nesne_depom.tanım;

gibi bir şeyler olacak. Eğer objendeki verinin değişmesini istemiyorsan her veri için ayrı bir obje oluşturman gerekir. Daha sonra ulaşabilmek için de bu oluşturduğun nesneleri bir listeye atmalısın.
Yani senin ekleyici fonksiyonu şöyle olmalı:

var liste = new Array()
function ekleyici(ad, tanım){
let nesne_depom = { "ad": ad, "tanım": tanım}
let eski = document.getElementById("demo1").innerHTML
document.getElementById("demo1").innerHTML = eski + "<br>" + nesne_depom.ad + " . . . " + nesne_depom.tanım;
liste.append(nesne_depom)
}

Kodda hata olabilir. Aylardır js kodlamadım ve direkt buraya yazdım. Hataları mazur görün. Zaten belli bir fikir oluşturmak için yazdım.

1 Beğeni