Kendimi yazılıma uygun görmüyorum

Merhaba, öncelikle bu konu biraz rehberimsi.

Bir proje üzerinde çalışıyorum ve bu yazılıma uygun olmadığım düşüncesini düşünme fırsatı buldum. Düşünmemin nedeni: Bir proje üzerinde çalışırken, hem yazılımdan sıkılmamak hem de kafam çok dağılmasın diye günlere bölerek plan yapıyorum.

Mesela:

İşyeri yazılımının özellikleri belirlenecek. December 14, 2021 Yes
İşyeri yazılımının prototipi çizilecek. December 15, 2021 Yes
İşyeri yazılımının GUI tasarımı - ana sayfa December 17, 2021 Yes
Mola. December 18, 2021 Yes
DB hazırlanacak. December 19, 2021 Yes
Mola. December 20, 2021 Yes
Yazılımın GUI tasarımı - satış & kasa, geçmiş alışverişler, stok ve ürün yönetimi. December 21, 2021 Yes
Yazılımının GUI tasarımı - kategori yönetimi, finansal hareketler. December 22, 2021 Yes

Kendimi, bunları tek günde yapamadığım ve günlere böldüğüm için yazılımcılığa uygun görmüyorum. Benim bildiğim yazılımcı, bunlar için sürekli çalışır ve kısa sürede bitirmeye çalışır. O yüzden kendimi sıkıyorum yani.

Neden günlere bölerek yapıyorsun derseniz: Günlere ayırarak plan yapınca daha çok verim alıyorum ve böylece yazılımdan sıkılmayı -bunalmayı- engelliyorum. Yazılımcılık, üstte dediğim gibi, bir proje için böyle planlamalar yapabilir mi yoksa bunların hepsini kısa süre içerisinde yapabilmesi gerekir mi? Normal mi yani böyle planlamam? Böyle daha çok verim aldığım için yapıyorum.

1 Beğeni

Planlama yapmanız çok daha iyi. Hatta bu hızlı bir planlama. Normal şartlarda bu kadar çalışma bile fazla. Şu an çalıştığım danışmanlık şirketinin Excel üstünde kullandığı programı Python ile kodlamaya çalışıyorum. Ve en az bir haftam gitti sadece tasarım ve algoritma kısmına. Daha önce çalıştığım Blockchain şirketinde ise sadece Figma ile UI çizim konusuna tam bir ay verdik. Örneğin; hesabım sayfasının altındaki 4-5 tab için bile bir hafta süre verirdik. Ne kadar süreniz var ise o kadar yanlış yapmama şansınız olacaktır. Yani dediğiniz gibi kimse bir günde zaten bunları çıkartamaz. Yanılmıyorsam da tek başınasınız. Vakti ile yöneticilik yaptığım dönemlerde bile algoritmaya dahi en az bir hafta verirdim. Kusurları bulup kolay yollar edinmek için.

1 Beğeni

Teşekkür ederim :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: