Kişisel bilgisayarların mucidi IBM neden GPU üretmiyor?

Merhabalar,

Bildiğiniz gibi GPU üretebilen sadece 3 şirket var. Intel, AMD ve Nvidia. Peki, kişisel bilgisayarlar ve oyunlar sayesinde ekran kartının işlevinin ve görevinin değişmesini sağlayan, kişisel bilgisayarları ilk kullanan IBM neden GPU üretmiyor?

bitcoin alıp başını gidince, bitcoin üreten üretim aracının fiyatını da yükseltmek istediler belki de kim bilir…
Böylece bitcoin daha da fiyatı artan bir hale gelebilir… belki de…
belki de hiçbiri belki değildir belki de…

Üretme zorluğu azalırken Bitcoin’in değeri artarsa kârı artıyor diye biliyorum. Belki de… yanlış biliyorumdur?

bir şeyin üretimi azalırsa, o şeyin fiyat olarak genel düzeyi artar. Bir sanal paranın fiyatı ile oynamak bu durumda daha kolay. Altın da böyle “para” haline gelmişti. Gerçi onda bile bazen çeşitli toplumsal sebeplerden ve siyasi olaylardan sapmalar olur, bazı diğer metaların fiyatları ciddi seviyede artardı ona karşı(mesela bir zamanlar gümüş zengin etmişti fransız krallarını, ama sonra tabi yine üretimini kontrol edemeyince, aşırı arzdan aynı krallık batmıştı. Britanya yı güneş batmayan yapan buydu. ABD’yi ABD yapan da buydu. Ah kaliforniya…Tarihin en büyük altın madenleri…) Bitcoinde ise işi daha da kontrollü hallediyorlar, istatistiklerinin eğilimini hesaplamak Federal banka için daha kolay. Neyse. Ben yine bir fikir veriyim, siz bunun üzerinden bir gidin.(Teşekkürler Karl Heinrich Marx) Önemli değil.

1 Beğeni

ben de çok merak ettim şimdi neden üretmiyor halbuki kişisel bilgisayar sata sata gpu üretecek kapasiteye gelmişlerdir. hem daha çok para kazanmazlar mı üretirlerse neden üretmiyorlar ki…

Ben de onu soruyorum zaten :sweat_smile:

ama ben sana sormuyorum ki :smiley:

Anlayan anladı :smiley:

nedir bu? konu dışı ama yine de çok merak ettim

BF gibi gorunuyor. :slight_smile: Ama konuyla alakasini anlamadim.

İsimden ne yaşadığıımı anlarsınız belki diye düşündüm :slight_smile: