Katılıyorsanız, bunca soruna göğüs geren biri herhalde burada da üsluba takılmaz.
Buna katıldığınıza sevindim. Ben de basit bir giriş kodundan çok soru sorabilmeyi öğrenmelerini önemsiyorum. Vurgum da bu yönde.
Evet dilim agresif. Burada bir şey öğrenmek isteyen biri gül istiyorsa dikenine katlanacak. Burada çok kez belirttim. Bebek pış pışlayamayız ( soruyu soranı tenzih ederim.) Eğer en ufak eleştiride sert gelip bozulacak diye üslup konusuna takılacaksa öğrenmek değil egosunun peşindedir. Bu da benim sorunum değil.
Çok yumuşak üslup da denedim. Örnekleri var forumda link veririm istersen. Sadece sorusuna kodu ekledim. Bana balık verme bana anlat nasıl öğreneceğim diye soran da gördü bu gözler.
Hadi onun da linkini ekleyim:
Mesele üslup değil ,mesele buranın bir forum olduğunu , sorduğunuzda cevabınıza odaklanmanız gerektiği, kişisel konuların kimseye fayda sağlamayacağını anlamanız. Para verip kursa gitmek ve burada sorup öğrenmek kadar basit bir konu.
İpe un sereceksen tabi ki. Ama açarsın bir google translate sorunu da sorar cevabını da çevirirsin. Ufak tefek çeviri problemleri de olsa ana fikri değiştirip öğrenmeyi zorlayacak kadar kötü çevirdiğini görmedim.
Evet iğneledim. Çünkü, stackoverflow linklerimi toxic buldunuz, ve kaldırmamı emrettiniz. E yani iğnelediysek cuvaldız batırdığınızı da gözden kaçırmayın.
Sakin yorum yazan var yeterince. Sakin sakin yazsınlar. Biz de bildiğimiz gibi yazalım olmaz mı?
Madem üfürükten dedik.
Madem sizin iddianız üzerine terminalde yazıyor.
Hadi bu varsayımla kod yazalım.
Bir varsayımda da ben bulunayım. Windows üzerinde yazıyorsa çalışır bu kod ancak.
import msvcrt
import sys
def is_valid_input(char):
return (ord(char) >= 48 and ord(char) <= 57) or char == "."
def get_user_input():
user_input = ""
while True:
char = msvcrt.getch().decode('utf-8')
if char == "\r" or char == "\n":
break
if not is_valid_input(char):
continue
sys.stdout.write(char)
sys.stdout.flush()
user_input += char
return user_input
user_input = get_user_input()
print("\nGirilen sayı:", user_input)
kuruş ayıracı olarak nokta (.) varsaydım.
Bir flag kullanarak daha önce bir nokta girip girmediğini kontrol etmeyeceğini, kullanıcının bir kez nokta gireceğini varsaydım.
Windows kullandığını varsaydım.
Şimdi kullanıcıdan giriş alıyor.
Alabildiği sadece, sayılar ve nokta.
Virgül isterse nokta yerine virgül de koyabilir.
Ama çıkıp da şimdi adam olmaz ya, ben kivdy de yapıyorum bu bana yaramaz derse. Çok şey söylerim de neyse.
Yani biz biri yardım istediğinde sayfalarca da yazarız ama, aradan geçen zaman rağmen soru sorarken aynı şeyleri yaşıyorsak bırak da bildiğimiz gibi devam edelim.
Yani yüz tanıma ile uğraşan birinin bir input için soru sorarken nasıl sorarsa daha kolay cevap alcağını söylediğim örneklediğim mesaja neden bu kadar takıldın anlamadım.
Olayı stackoweflowa nasıl bağladın onu da anlamadım.
Bak iş kod vermek olsaydı. Koyardım kodu. Rakam ve nokta dışında hiç bir değer giremeyeceği, windows a özgü bir kod yazar bırakır. Bir beğeni alır giderdim.
Benim derdimin ne olduğunu umarım anlatabilmişimdir.
Yeni nesil nedense eleştirilmeye çok gelemiyor. Herkes sizi pışpışlayamaz, zor zamanların programcısı olun, zor koşullara alışın bence.