Küçük çocuğa yazılım öğretmek

Arkadaslar sizce 3 yasındaki bir kız çocuğunu yavas yavas yazılıma alıştırabiliriz?

Ne gibi etkinlikler yapılır?

3 fazla erken olabilir. Belki “robotculuk” oynanarak dogru komut verme, konusma dilinin arkasindaki varsayimlari sorgulama aliskanliklari verilebilir. Belki zararli olabilir.

ScratchJr’i 6-7 yasinda kullanan ogrencilerimiz oldu.
Daha sonrasi Scratch, Snap! (veya baska klonlar)

Ilginc gelirse bir suru dilin (scratch dahil) Turtle cizgi cizme kutuphanesi/varyasyonu var.

LightBot da programlamaya guzel bir giris—olabilirdi, ama fazla puzzle. Hatta yanlis aliskanliklar ogretebiliyor. Ama eglenceli.

Robot Turtles’i hep merak ettim. Hic deneme firsatim olmadi.

3 Beğeni

Evet sanırım 3 erken olabilir yolun daha çok başındayken İngilizcesini üst düzeye çıkartmak geleceği için çok güzel bir adım olur bence. Aynı şekilde temel algoritma yetenekleri de yavaş yavaş aktarılabilir bununla alakalı belki çocuklar için kitap felan vardır. Küçük çocuğa bir dilin syntax ını öğretip kod yazmasını beklemek biraz saçma olur onun yerine bu temel becerilerin öğretilmesi daha doğru bence.

Öncelikle “kız çocuğuna” diyerek, kadına ehliyet vermeyeceksin, hissi uyandırdığın için şaşırdım.

Teknik olarak bebek henüz 0.4-0.5 yaşından itibaren, normal insan gibi her şeyi öğrenebilir.

Önemli olan doğru yönlendirmek, programlı çalışmaktır. Mesela hiç düşündün mü, insanlar yabancı dili öğrenmekte zorluk çekerken, bir bebek hemen hemen 4-5 yaşlarında neden eğitim görebilir seviyeye geliyor kendi dilinde?

Çünkü aslında, 9-6 çalışan ebeveynlerini az görmesine rağmen bile, sürekli, periyodik olarak “ana diline” maruz kalıyor.

İnsan, aslında her şeyi küçük yaşından itibaren öğrenebilir, bir konuşma dili öğrendikten sonra…

Bunun içinde onu sürekli programlamaya maruz bırakmak gerek. Gerisini o halleder.

Hele bir de kız çocuğu… üf hem de nasıl…

2 Beğeni

Merhaba yazılımdan ziyade algoritmik düşünce tarzını öğretirseniz ilerleyen zamanlar da sadece yazılım açısından ziyade karşılaştığı problemlerin üstesinden rahatça gelebilir diye düşünüyorum.

teşekkürler değerli tavsiyeleriniz için arkadaşlar

Mblock veya Çocuklar için setler var ondan onları kulanabilirsin