Ubuntu 18.04’de Python3.6 kullanılıyor. Python’ın eski sürümlerini terminalden indiremezsiniz. Eğer eski bir sürümü kullanmak istiyorsanız, eski sürümün kaynak dosyalarını Python’ın resmi sayfasından indirmeniz gerekir.
Zamanında aşağıdaki başlıkta Python3.5’de nasıl apk derleneceği ile alakalı izlediğim yolları paylaşmıştım.
Ancak zaman içinde Python2 için bile bir takım değişiklikler söz konusu olmuş. Mesela buildozer’in yeni sürümü yayınlandıktan sonra kurulum hataları oluşmaya başlamış. Başlığı incelediğinizde ve sizin açtığınız başlığa yazdığım adımlar ile karşılaştırdığınızda, adımların farklı olduğunu göreceksiniz. Yani demek istediğim şu, vakti zamanında takip ettiğim bir işlem sırası, yarın geçerli olmayabilir.
Mesela Ubuntu 18.04 çıktıktan sonra 18.04’e geçtim, otomatik olarak Python3.6 kullanmaya başladım. Ama kivy de sorun oluşturduğu için Python3.5’e dönmek istedim ve kaynak dosyasını indirdim, kurdum. Ama Ubuntu 17.04’de apk derleyebildiğim gibi apk derleyemedim, hatalar aldım. Size bu yüzden şimdilik Python2 kullanın diyorum. Bu arada belki forumda bazı arkadaşlar Python3.6 kullanarak nasıl apk derleyebildiklerini adım adım anlatabilirler. Veya ileride bu konuda bir gelişme olursa forumda yine paylaşılır diye düşünüyorum.