Masaüstü programlama için programlama dili tavsiyesi

merhaba arkadaşlar.
ben kararımı çoktandır verdim. ben masaüstü program yazmak istiyorum. bu nedenle javascript, electron.js, ve PyQt5 öğreniyorum. sonrasında kendime özel projeler yaparak kendimi geliştireceğim. fakat PyQt5 ’ i, electron ’ u ve javascript ’ i yeterince öğrendikten sonra ne olacak neyş öğrenmem gerekecek. çünkü bunların yeteceğini hiç sanmıyorum.

Siz hele bir öğreneceklerinizi öğrenin, ondan sonra size neyin yeteceğini neyin yetmeyeceğini siz belirleyebileceksiniz zaten. Çok saçma bir soru bu. “C öğrendim C++ öğrendim bunlardan sonra ne öğrenilir ?”. Cevap her şey ! Evet, doğru. Her şey. Neyi istiyorsanız onu öğrenin. Pekala siz bu konuda tavsiye istiyorsunuz bizden fakat bu durumu o kadar da değiştirmiyor.
Nedendir bilmiyorum fakat programlamaya girişen Türk’ler “çok dil = çok şey” zihniyetindeler (genelleme)
Çok algısal ve yanlış bir zihniyet.
Bana sorarsanız henüz GUI geliştirmek için sadece Python bile işinize yarar. Gerçekten. Bu youtube kanalı ve daha pek çok fazlası Python’un GUI’da güçlü olduğunu kanıtlıyor. Bildiğiniz yerden GUI öğrenin. Muhtemelen şuana kadar en iyi öğrendiğiniz programlama dili “Python” olsa gerek.
O halde neden gidip başka dillerden GUI geliştirmeye çabalıyorsunuz ? Bildiğiniz yerden bu işin hakkını sonuna kadar vererek yaptığınız zaman GUI programlamak amacıyla bir diğer programlama diline geçtiğinizde hiç zorluk çekmezsiniz.
Çünkü OOP her dilde OOP olup her dilde “constructor” diye bir kavram barındırdığı gibi GUI geliştirmede de benzer durumlar var olup olacaktır.
Krema kullanımında uzmanlaşmak istiyorsunuz ve pasta yapmakta uzmansınız. Neden gidip hiç beceremediğiniz kek üzerinden krema kullanımında uzmanlaşmaya çalışırsınız ki ?
Bruce Lee’nin bir özdeyişi vardır.

“Ben bir kerede 10.000 tekme çalışandan korkmam ama bir tekmeyi 10.000 kere çalışandan korkarım.”
Bruce Lee
Yani kısa bir şekilde size demek istiyorum ki, iyi olduğunuz dil üzerinden GUI programlamaya başladığınız zaman zaten alışık olduğunuz bir ortam olduğu için GUI programlamanın mantığını kavramanız daha kolay olacaktır ve bu sayede diğer programlama dillerine geçme ihtiyacı hissettiğiniz zaman orada programlayacağınız GUI hakkında da baştan fikir sahibi olabilecek ve işe 1-0 önden başlayacaksınız …
Elinizde olanı güçlendirin. 5 tane alet kullanmasını en iyi şekilde öğrenmiş olan bir usta 20 tane alet kullanmasını az çok bilen biri ustadan çok daha iyi bir ustadır.
Neyi tercih edeceğiniz hakkında da kafanızı bu kadar yormayın.

“Bir şey üzerine düşünmek için çok zaman harcarsanız, o işi asla bitiremezsiniz.” – Bruce Lee

“Niyetiniz yüzme öğrenmekse, direkt suya dalın. Karada durmaya devam ettiğiniz sürece, hiçbir düşünce size yardım edemez.” – Bruce Lee

5 Beğeni

Aslında bir başlasanız tüm soruların cevabını kendiniz vereceksiniz de, sıkıntı orada işte başlamıyorsunuz.

4 Beğeni

Sadece masaüstü olacaksa istisnasız delphi(object Pascal)