Masaüstü programlamanın geleceği

merhaba arkadaşlar bugünben masaüstü programlamada hangi dili öğrenmemin en iyisi olacağına dair bir araştırma yaptım. fakat baktığım her forumda desktop programing ölüyor. işte başka alana geçin filan diyorlardı ben de merak ettim burada da bir sorayım dedim. sizin düşünceniz nedir.

YouTube’nin desktop versiyonunu çıkaracak olan Google :

:unamused:


(Bu arada uygulama belki vardır ama büyük bir web sitesinin desktop app olarak yayınlanacağını duymuştum.)

valla bilmiyorum. okuduğum bir çok yazıda ve bir çok forumda bunlar yazıyordu. hem bildiğim kadarıyla var zaten. haa tamam şimdi gördüm galiba yapmamalarının sebei chromemiş.

Keşke bu linke baksaydınız :


1 Beğeni

Yazdığın programları(ama programların kaliteli olmalı ) belki Facebook, Instagram vb hesabların üzerinden satabilme şansın var ama mobil veya web daha çok kazandırı diye düşünüyorum

1 Beğeni

Bunun yenisi var:

Ne için 2019’un istatistiğini verdiniz?


Bence ölmüyor, değişiyor. Çünkü web uygulamaları(artık “site” de demiyoruz), çok gelişti(örneğin: Spck Editor => Spck Code Editor / JS Sandbox / Git Client). Çoğu web uygulaması kolaylıkla bir masaüstü programı haline getirilebiliyor. Dolayısıyla, web geliştiricisi demek, masaüstü geliştiricisi de demek.
Yani, masaüstü programcılığı yok olmaz, sadece başka dillerde yoğunlaşır.

1 Beğeni

2030’un olduğunu bilmiyordum.

Kim diyorsa, biraz yanılıyor, guido van rossum microsoft’a geçtikten sonra, aksine pythoncular buraya el atar. Bu muhteşem düzen bir şeyler pazarlamak için, onu çeşitlendirmede bu kadar ustayken, desktopu niye bıraksın. Kapitalizm satacak şey üretmenin bir yolunu bulur, bunun da bir yolunu bulur merak etme. guido van rossum’dan sonra windowslarımızda daha da çeşitlenmeler görmeye devam edeceğiz gibime geliyor.

1 Beğeni

Yok mu artıran! :smile:

Ben de bilmiyordum ki, sadece linkteki 2019’u 2020 yaptım.

Merhaba;

Masaüstü uygulamaları hakkında ölüyor mu sorusu düşündürdü.

SpaceLink projesi tamamlanınca (Yaklaşık 3 yıl içinde) şuan altyapısı devam eden binlerce GPU ile donatılmış veri merkezleri (google,amazon ,azur vs) ile bağlantımız oldukça hızlanacak. depolama ve hesaplamanın bu merkezlerde yapılması ile masa üstü uygulamaları satmak pek anlam ifade etmeyecek. Günümüzde en pahalı masaüstü uygulamaları CAD/CAM programları onlar bile artık network üzerinden kullanılır hale gelmeye başladı.
Ofis uygulamaları ise zaten artık bedava ve oldukça kaliteliler. GNU/Linux dağıtımları kurmak ve yönetmek bedava…
Önümüzdeki 15-20 yıl bu altyapı üzerine yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum.

2 Beğeni

Bu, bana, insanları, daha doğrusu onların işletim sistemlerini, gömülü bir programlama dilinden çok, script’lere mahkum edecek bir projenin başlangıcı gibi geliyor. Hoş, script, açık kaynak hojdir. Ama yine de, her zaman güvenli olmuyor. Yaşam hybriddir. Ben yine de tam öyle düşünmüyorum.

3 Beğeni

Bencede artık desktop ölüyor.vs code bile artık internet üzerinden kullanılbiliyor.Masaüstü uygulamaları sadece KOBİ ler kullanıyor

zannetmem kolay kolay öleceğini programların sistemimde bulunmasını daha çok isterim açıkcası

1 Beğeni

+1


şifrelemeyi bilmeyen insanların, şifrelemeyi bilse bile, devlet-şirket-yadamüthiş zenginlerin süper bilgisayarları yanında bir boka yaramayacak bilgisayarlarının komik seviyedeki işlemcilerinin, tamamen scriptlere gömülmüş bir dünyada özgür olacağını zannetmek “anarko kölelik” ve "anarko apltallık"tır. Kimse kusura bakmasın.

DEsktop programlama belki bitcek ama gömüü diller bitmeyecek

Bittiği gün, öldügümüz gündür. Gezegenin tiranlar tarafından mahvedildiği gündür zaten.

scriptlere gömülmek nedir ben sizi anlayamadım