Nasıl internet tarayıcım için güncelleme yapabilirim?

Merhabalar benim sufi adlı bir tarayıcım var ve güncelleme desteği getirmek istiyorum ve repo olarak GitHub kullanmayı düşünüyorum tarayıcım python’ın pyqt5 ile qtwebengine kütüphanelerinden yaptım nasıl güncelleme desteği getiririm?

1 Beğeni

Burada bir arkadaş nasıl yaptığını anlatmış.

Merhaba, burada da bu konuyla alakalı bir şeyler var ama ben kodu yeniden revize edip size yeniden bir dönüş yapacağım.

Tekrardan merhaba :v:,

de ben olsam bir uygulamayı nasıl guncellerim i anlattım. Tabi başka bir sürü fikirler de vardır eminim, onları da dinlemek isterim ben de. Uygulamanız hangi platformda çalışıyor bilmiyorum ama ben Windows kullanmadım bayadır, bu yüzden yazdığım mekanizma winde çalışır mı bilmiyorum. Ama mesela linux’da apt, pacman gibi paket yöneticileri uygulamaları zaten kendi guncelliyor. Şimdi apt-add-repository komutunu düşünüyorum. Acaba kendi github repomuzu bu şekilde kullanıcıya ekletip apt ile kendi uygulamamızı kurabilir miyiz ki? (Bunu sonra google’layacam, yoruldum bugün :sweat_smile:)

Edit: kediyi öldüren merak.

Burada github kullanamıyormusuz, ama ppa varmış.

1 Beğeni

Merhaba, repo konusunda birkac tavsiyem var.

Surum guncel mi diye teyit etmek icin version.json da kullanilabilir ama bence otomatik bir sey daha iyi olur, oteki turlu her committe version.json degistirilmeli. Bununla ugrasmak yerine butun git repolarinda bulunan .git folderina bakilabilir. Mesela bu dizindeki bloblari tutan dosyalarin hash degerleri karsilastirilir. Eger farkliysa versiyon farkli demektir, bu durumda main branch’tan update edilir local repo.

Burasi isini gorur diye dusunuyorum. Kolay gelsin.

1 Beğeni

Her commit’te degil, her release’de.

Her commit’te degistirilirse (veya otomatige baglanirsa) yapilan her degisiklik, kararli bir sete ulasmadan, belki daha tek basina test bile edilmeden, sahaya yayilacak demektir. Bu iyi bir sey degil.

Release’ler icin ana branch’i kullanmak da iyi bir fikir degil. Git’te tam olarak bu is icin tag mekanizmasi var.

3 Beğeni