Print() fonksiyonu hangi modülün içinde?

Herkesin bildiği gibi pythonda print() diye bir fonksiyon var. Mantıken bu fonksiyon bir modülün içinde tanımlı olmalı. Bu modülün hangi dizinde bulunduğunu nasıl öğrenebilirim bilgisi olan var mıdır?

Bahsettiğiniz modül builtins.

Degil. (Yukaridakini saymazsak)

1 Beğeni

Hocam builtins.py modülünün içinde print() fonksiyonu tanımlı değil.

Neden peki? sonuçta bu da bir fonksiyon değil mi? bir modülün içinde olması gerekmez mi?

Bir modulun icinde yazilabiliyor mu print fonksiyonu? Denediniz mi?

Bir modülün içine print() diye fonksiyon yazamam çünkü print() fonksiyonun nasıl çalıştığını(kodlarını yani) bilmiyorum zaten merakım da buna. print() fonksiyonun nasıl çalıştığına bakmak için hangi modulün içinde olduğunu sordum. print() fonksiyonunun kodlarını görmek için.

Anladim.

Buradaki sorun aslinda “her python fonksiyonu python’da yazilip baska python fonksiyonlarini cagiriyorsa dis dunyayla iletisime kim geciyor”. Yani gorevi ekrana bir sey yazmak olan bir mekanizma yoksa, bunu sadece python fonksiyonlari yazarak nasil saglariz? Saglayamayiz tabi ki.

Bu sorunu ve cozumunu gorebilmek icin print'i kendiniz yazmaya calismanizi tavsiye ediyorum. Sadece stdout’a (“terminale”) cikti veren, tek parametre alan bir versiyonu bile yeter. Test case’leri:

print(42) # terminale 42 yazar
x = “hello”
print(x) # terminale "hello" yazar

kadar basit olabilir. Suraya bakmaniz gerekebilir: sys — System-specific parameters and functions — Python 3.11.0 documentation

1 Beğeni