Programlama ile gelir

böyle ufak işler için ilan yayınlayan yerler varmı freelance olarak çalışmak için yada mesela ben bir program hazırladım bu ciddi anlamda büyük bir program bunu satmak vesaire mümkünmü

2 Beğeni

Mümkün, freelance siteler var ordan ingilizcen iyiyse satabilirsin ve gelir elde edebilirsin.

Bir diğer yol ise çevre ile para kazanma. Çevrende bilinirlik yaratıp kendine müşteri çekebilirsin.Tabi bu konuyu @tevhidulvahset haca daha iyi bilir o bu işlerle daha önceden uğraşmış bir hocamız.(etiket için özür dilerim)

1 Beğeni

Yazdığın programlara bağlı değişir. Ama ben küçük programlarla ilgili en çok geliri yüksek lisans öğrencilerinden (program yazması istenen) veya o tür işlerden kazanmıştım zamanında.

1 Beğeni

Ben de kod alım-satımın yapıldığı bir borsa web sitesi tasarlamayı düşünmüştüm zamanında ama alemin bir akıllısı ben değilim tabi. Araştırınca böyle çok site olduğunu gördüm. Mesela bir tanesi sellcodes.com Ben kullanmadım ama iyi gibi duruyor. Burası al-sat sitesi yalnız iş ilanı yok.

1 Beğeni

daha önce bunları print ile anlattık, class ile anlattık, import ile anlattık, tkinter ile anlattık, def ile anlattık

2 Beğeni

Forumdaki ilk mesajımı sizi gönülden, tebrik etmek için yazıyorum.

24 yaşında olduğunuzu söylüyorsunuz. Bu yaşta bu tecrübe, bu samimiyetle kendini ifade edebilme becerisi gerçekten takdire şayan. Helal olsun.

Ben ise 55 yaşındayım. Kazara olarak başladım diyebileceğim mesleğim için zorunlu olarak bilgisayara bulaştım. (İlk kullandığım bilgisayarda hard disk falan yoktu. Arkadaşlar birbirlerine “bilgisayarın dos disketi sende mi?” diye sesleniyorlardı, ben de “dosT disketi de ne ola ki? Bilgisayar denen makineye dostluk duygusu mu programlıyorlar?” düşünceleri ile cebelleşiyordum.

Şimdi ise oğlumun önerisi ile python dili üzerine bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Kendimi biraz geliştirirsem ufak tefek programlar yapıp satabilirmişim. Şu anda komut yazmak için IDLE mi, Pycharm mı, Visual studio coce mi yoksa pythonun interactive shell denilen ortamı mı daha uygun onu araştırıyorum ve az önce sizin mesajınızı okuyup araştırmaya devam etmem gerektiğini fark ettim.

Uğraşmaya Devam! Devam! Devam!

7 Beğeni

Hepsini deneyip en rahat ettiğinizi seçin bence. Ben 3 ünüde denedim hatta üsteden birde spyder da denedim ben IDLE ı tercih ediyorum.

Bu python un kendisi diye biliyorum. Windows kullandığınızı hesaba katarak anlatacağım: cmd yi açıp python yazdığınızda interactive shell açılıyor olmalı ama kendisi ile kod yazmak biraz zor ve yazılan kodlar kaydedilmiyor diye biliyorum. Not: az önce denedim kaydedilmedi.

Hiç farketmez isteyen herkes öğrenebilir.

R10.net var. Gayet güzel gelir elde edebilirsiniz. Fakat ilk başta 1 aylık üye ve 5 ticaretiniz olması gerek. Yada premium üyelik almalısınız. Ben ilk başta premium üyelik aldım ve parayı çok rahat çıkarttım. Sizde yazdığınız programı burda satabilirsiniz.