Python da kendimi nasıl geliştirebilirim

Arkadaşlar selamlar pythona yeni başladım temel projeler yapıyorum fakat orta seviye bir projeye başladığımda yapamam diyerek başlayamiyorum sürekli aynı noktadayım kendimi nasıl ilerletebilirim

Orta seviye bir projeye başlayarak. Yapamam diyip aynı noktada kalırsan söyleyeceğimiz hiçbir şey fayda etmez. Tamamen kendin yapmak zorunda değilsin. Youtubeden, yazılım forumlarından, stack overflowdan veya buradan yararlanabilirsin. Eğer sıfırdan proje yazmak zor geliyorsa başta github dan kendine göre, anlayabileceğin bir proje bulup onun üzerinde kendin kod yazmayı da deneyebilirsin. Daha basit fikirler de deneyebilirsin ve zamanla daha zorlarına geçersin. Bana sorarsan aklına ne gelirse yaz. Yazarken illaki yeni bir şeyler öğreniyorsun ve gelişiyorsun. Eğer yaptığın temel projelerden bahsedersen yapabileceğin bir şeyler bulmayı deneyebiliriz.

Hocam şu oluyor mesela youtube video indirici yapacam internette benzer kodlarina bakiyorum kodlari referans aldigimdan benzer oluyor bu seferde internette almisim bir faydasi yok diye düşünüyorum

O halde sizde orada kullanılan modül yerine farklı bir modül kullanarak yapmayı deneyin.

Örnek olarak bu konuda paylaşmıştım.

1 Beğeni

Oyleyse o isi sana baskasi versin veya bir sozun olsun, deadline olmadan is yapinca boyle olabiliyor. Evdekilere “2 hafta icinde, evdeki internete bagli kullanicilarin yerel ip adreslerini ve ne kadar sure bagli olduklarini gosteren bir web sitesi hazirlayacagim” de, sonra da bunu yapmaya basla. Uzerinde bir baski olustur ki yapmak icin motivasyonun olsun. Ben sana bunu tavsiye ederim.

3 Beğeni

Teşekkürler hocam. :pray:

Hocam çok teşekkür ederim :pray: :pray:

1 Beğeni

Zaten güzel cevaplar verilmiş. Aynı projeden devam etmek istiyorsan modül üzerinde değişiklik yapmanız lazım (ya da kendi modülünüzü yazacaksınız). Ayrıca üzerinizde baskı oluşturarak yapabileceğiniz de söylenmiş. Öyleyse bir fikir vereyim. Video indiriciniz tamamlandıktan sonra 1 hafta içerisinde linki verilen youtube kanalının adını ve abone sayısını alan bir program yapabilir misiniz? 1 haftanın bunun için uzun bile olduğunu düşünüyorum açıkçası. Eğer requests ve bs4 modüllerini bilmiyorsanız öğrenmeniz gerekecek o yüzden 1 hafta ama biliyorsanız tek gün bile yeterli.

1 Beğeni