Python exe dosyasını açmıyor

merhaba arkadaşlar bugün hızlı bağlantı hızına sahip proxyleri tarayan bir program yazdım fakat program .py uzantılıyken sorunsuz çalışırken, pyinstaller ile exe’ye çevirdiğimde program anlık olarak açılıp kapanıyor.
Biraz araştırma yaptım ama bir şey bulamadım sizlere sormak istedim.

Bu arada .exe oluşturulurken herhangi bir modülün yüklenmesinde falan bir sıkıntı oluşmuyor.

Merhaba. Şu konuyu takip edip uygulama bir hata veriyorsa bu hatayı bizimle paylaşın:

Eğer şu şekilde yapıp exe ye çevirirseniz anlık olarak açılıp kapanır:

print("Hello World")

ancak eğer şu şekilde yapıp exe ye çevirirseniz:

print("Hello World")
input("")

siz bir şeyler yazıp enter a basana kadar kapanmayacaktır çünkü program bir şeyler girmenizi bekliyor.
Yani anlık olarak açılıp kapanmasının sebebinin bir hata olduğunu sanmıyorum.
IDLE’da çalışırken anlık olarak açılıp kapanmıyor gibi gelebilir ama eğer input için bekletmesseniz program bitecektir, zaten IDLE’da çalıştırırken program bitince “>>>” diye bir işaret çıkar çünkü program bitmiş, exe ye çevirirken direkt programı kapatıyor.

1 Beğeni

hocam o konuda sıkıntı yok program zaten while döngüsünde siz programdan çıkana kadar kapanmıyor.
.py uzantısıyla sıkıntısız çalışırken .exe’de öyle olmuyor

Yani açtığınız gibi while döngüsü çalışmadan program kapanıyor mu ? İsterseniz yukarıdaki gibi programın sonuna input("") ekleyerek bir deneyin.

hocam program kapanmıyor. .exe dosyasına dönüşürken bir sıkıntı var ama ne onu bulamıyorum

Hmm, isterseniz kodları paylaşabilirsiniz. Böylece sorunun kodda olup olmadığını anlayabiliriz ya da pyinstaller da exenin niye kapandığıyla ilgili internette bakmayı deneyin, illaki benzer sorunu yaşayan birisi vardır.

1 Beğeni

pyinstaller a alternatif olarak py2exe nin olduğunu gördüm, kullanmayı denemedim ama belki py2exe işinize yarayabilir. Belki sorun pyinstaller da dır.

1 Beğeni

deneyelim bakalım :smiley: teşekkürler

Programin stdout ve stderr ciktilarina bakmak lazim. Terminalden calistirirsan ekrana yazilirlar.

1 Beğeni

Arkadaşlar sorunu şu şekilde çözdüm.
Programı terminalden çalıştırıp sorunun ne olduğunu buldum.
Pyfiglet adında bir modül kullanıyordum. Program .exe’ye paketlenirken bu modül paketlenemediği için sorun çıkıyordu. Ben de bu modülü silip onun yerine benzer bir modül olan “colorama” kütüphanesini kullanmaya başladım. Sorun çözüldü.
Bir de pyinstaller yerine auto-py-to-exe kullanmaya başladım. Auto-py-to-exe gerçekten süpermiş yeni keşfettim her türlü ayarı yapabiliyorsunuz ayrıca küçük programları tek .exe olarak yani yanında hiçbir dosya vs. olmadan çıkarabiliyorsunuz. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Biz eminiz ki problem python da değil. Kodların paylaşırsan, emiz ki çözülecektir. “Paylaşılmayan kodun hatası çözülmez açık kaynak aleminde”. Bu aforizmayı yazın bir kenara. Shanyu dan. Sonra anonim olmasın.

1 Beğeni

Auto py to exe de pyinstaller kullanıyordu sanırım, zaten isterseniz pyinstallerda tek dosya halinde yapılıyor ayrıca sorunun çözülmesine sevindim.

1 Beğeni