Python gelişimi

arkadaşlar merhaba yazılım dünyasında çok yeniyim ve hiçbir teorik bilgim de olmadan öğrenmek için python öğrenmeye başladım.Şuan iyi gidiyor ama kendimi çok yetersiz hissediyorum yazılıma dair kendimi teorik olarak nasıl geliştirebilirim ? ve pythonu sadece YouTube üzerinden dersler izleyerek ve Visual studio editörü üzerinden izlediğim videoların alıştırmasını yapıyorum.Python konusunda kendimi daha farklı nasıl geliştirebilirim?Fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var.Teşekkürler :))

2 Beğeni

Hoşgeldiniz, keyifli kodlamalar dileriz.

Bu platform zaten belge sunmuş.

Başarılar

çok klasik bir cevabı var bunun o da proje yapmak. tutorial izleyip tutorial takip ederek pek ilerleme katedemezsiniz

başkalarının yazdığı öğretici kodları araştırabilecegim bir yer var mı github da sanırım bazı kişiler yayınlıyor ama pek kullanmadım orayı.

GitHub, GitLab, Codeberg, Disroot, Sourcehut, Vern.cc, ve diğer yerlere bakabilirsiniz

Teorik bilginizi artırmak için algoritma ve veri yapıları üzerine kaynaklar okuyabilirsiniz. Python dökümantasyonunu incelemek, Stack Overflow’da soruları takip etmek faydalı olur. Proje yaparak öğrendiklerinizi uygulamak da çok etkili. Küçük oyunlar, web uygulamaları veya otomasyon projeleri deneyebilirsiniz.

1 Beğeni

Bir programlama dilini öğrenmek bir kaç hafta ile bir kaç günden ibarettir.

Bu yetersiz hissetmenizin nedeni dili bilmemek değil. Dili öğrenmek edebiyatçı olacağınız anlamına gelmez.

Neden edebiyatçı olamadığınıza odaklanın.

“Bir şeyi yapmanın en iyi yolu onu yapmaktır.”
Shanyu

(Forumu özlemişim be…)

1 Beğeni

Bence bir yazılım dilini öğrenmenin en iyi yolu bir fikrinizin olması ve bu fikri uygulayacak hevesinizin olmasıdır. Örneğin: Python ile kendi kullanımım için bir not uygulaması yazarım gibi. Zaten bu fikrinizi gerçekleştirmeye çalışırken bir video serisini takip etmekten çok daha fazlasını öğreniyorsunuz.

“Programlamadan Programlama öğrenilmez.”
Shanyu

1 Beğeni