Python ile arayüz tasarımı nasıl yapılır

Merhaba ben python öğrenmeye başlayalı daha 1 ay ancak oldu.Zaman yetersizliğinden aşırı ilerleyemedim Listeler ve demetler konusuna kadar geldim.Bu kadarcık bilgim ile hesap makinesi vs gibi küçük çaplı uygulamalar yapabiliyorum benim asıl sorum ben bunları bu kadarcık bilgim ile android ile çalıştırabilir miyim yani python haricinde tüm telefonlarda olanlar gibi arka planı olan tuşların basım yerine göre işlem yapan(x tuşuna basınca çarpması gibi)özellikleri yapabilir miyim? yoksa daha fazla öğrenmem gerekiyor mu elbette hepsini bitireceğim ama öğrenme isteğimi arttırmak için belki kendi telefonumda kullanabilirsem isteğim artar diye düşündüm teşekkür ederim

Burada tam olarak ne kastettiniz?


Sorunuz sanki daha çok Python’u Android’de kullanmak ile alakalı, normalde python.org dan indirdiğimiz CPython androidi desteklemiyor diye biliyorum. Tabii başka çözümler var.

Ben bu kısımda telefonlar üzerinden işlem yapmamızı saglayacak programlar yapıp yapamayacağı izi sordum belirttiğim gibi daha baslardayim ve daha klavye üzerinden yapmam gerekiyor yani klavye yerine bir tema hazırlayıp telefondan kullanıp kullanamayacgimi sordum

Maalesef 1 aylık Python bilginizle android uygulamaları tasarlayamazsınız. Ayrıca android uygulamaları geliştirmek için Python kullanmanızı tavsiye etmiyorum, Python yerine Java veya Kotlin’e yönelmenizi tavsiye ederim.

1 Beğeni

Cpython ne alaka ? :thinking:
benim bildiğim Cpython yeni Cython oda C söz dizimi ifadeleri eklenmiş python değilmi ?
birde geleneksel python diye araştırdım zaten python C ile yazılmış geleneksel derken ?
CPython un açılımı ne yani C dili ile python birleşmesinimi anlatıyor yoksa kısaltmamı

CPython çok alaka çünkü CPython ile Cython bambaşka şeyler. Buraya bakın, anlamazsanız tekrar anlatmaya çalışırız.


Bu konu da ben de katılıyorum, mobil geliştirme için Python’dan çok daha uygun diller var. Ama Python ile bilgisayarlarda çalışacak programları rahatlıkla geliştirebilirsiniz.

cpython, python’ın resmi yorumlayıcısıdır.

>>> __import__("sys").implementation
namespace(_multiarch='x86_64-linux-gnu', cache_tag='cpython-38', hexversion=50856176, name='cpython', version=sys.version_info(major=3, minor=8, micro=0, releaselevel='final', serial=0))
>>>
3 Beğeni