Şu sayfada kesinlikle çalıştırabilirsin diyor. Python ın spesifik bir durumu mu var?
Buradan şunu anladım, python sadece c ile yazılmadı. Oradan da şu sayfaya ulaştım.
Burada da c diyor. Gerçi tam ingilizcem yetmedi.
Şu aramadan da bir şey çıkmadı.
Hayir, demiyor. Python’in ozel bir durumu yok, soruda bahsedilen C programlarinin ozel durumlari var.
Bir sey de cikmadiysa, zaten cevapladigim sorunun aramasini neden linkliyorsun?
Mesajımda “uygun şekilde derlersek” dedim.
Bu cümlede neyin yanlış olduğunu belirtmediniz, ayrıca spesifik - genel in bu cümlede anlamını çözemedim.
Ben o cevabı anlamadım.
Nasil bir uygun sekil dusunmektesin?
Cumleye donelim:
Yanlis olan kisim CPython’i derlersek isletim sistemi olmadan calisabilecek olmasi. Calisamayacak.
Spesifik-genel olayini yazmamin sebebi programin C ile yazilmis ve/veya derleniyor olmasinin sonuca pozitif bir etkisinin olacagi yanlis varsayimini kirmak. (Olacaksa ters yonde olur; C ile yazilmis programlar daha yuksek seviye dillerde yazilmis programlara nazaran isletim sistemlerine daha cok bagli. Derleme ise programin yasam surecinin bir parcasi, derlenmeyen bir C programindan bahsedemeyiz.)
Anlamadigin kisimlari sormaktan cekinme lutfen.
Bu arada bu kadar merak ediyorsan daha spesifik sorular sormaya baslaman lazim: Python’i isletim sistemine bagli yapan ne? Hangi isletim sistemlerine bagli? Bagli olmayan benzerleri yok mu?
Nasil bir uygun sekil dusunmektesin?
Normalden farklı bir yol diye düşündüm, saçmalamışım.
Python’i isletim sistemine bagli yapan ne?
Aradığım soru buydu. Araştırmaya geçiyorum
C’nin standart kutuphanesine de bakmak isteyebilirsin.
ISO 9899, son chapter veya ilk appendix olmasi lazim.
Evet. Yapılabilir. Yapıldı. PythonOS.
pygame ile yazılmış işletim sistemi olur mu ya sacmalık
Pygame yazmıyor orada iyi oku
githubı inceledim sende incele daha konuşmanın devamını okumadan githuba baktım