Python ile masaüstü uygulama geliştirmek

Arkadaşlar ben uygulama geliştirmek istiyorum ne olduğu önemsiz sadece uygulama adnroid için kotlin öğrenme kararı verdim ama ilk önce masaüstü uygulamalar geliştirmekı için python yazılım dilinde gelişmek istiyorum. Araştırma yaptığımda ise masaüstü uygulamaları için en çok kullanıan diller java ve c# mış . Eğer pythondan ilerlersem ilerde pişmanlık yaşar mıyım?

kivy işi noldu ? dil öğrenmek yaptığın işle alakalıdır. benim tavsiyem flutter öğrenmek. bi kere kod yazıyosun. windows linux macos ios android ve web site için aynı kodu derleyebiliyosun. flutter da yapacağın işe göre değişir.

pişmanlık yaşama konusuna gelince. python ile başlayan insanlarda aynı sorunu gözlemledim. python da tip kontrolü yok mesela. değişken veya fonksiyon vs vs oluştururken şu tarz ifadeler yok.

python da a = 0 diye değişken oluştururken. neredeyse python dışındaki bütün dillerde değişkene tip vermek zorundayız örneğin int a = 0; gibi. yani şunu demek istiyorum. python dışında herhangi bir dil ile başlasaydın.

örneğin java ile başladın diyelim. c, c++, c#, js php dart vs bu dillere geçerken hiç zorluk yaşamazsın. bazen java kodunu dart zannediyorum o kadar benziyo veya tam tersi. o yüzden kendine bi amaç bul ona göre dil seç. web site yapıcam diyosan hangi diller daha kullanışlı olur bunu konuşmak gerekir. veya android e uygulama yazıcam diyosan ona göre konuşmak gerekir. benim kafadaysan yani bir kere kod yazayım heryerde çalışsın istiyosan flutter öğrenmekten başka bi seçeneğin yok. ki dil öğrenmekle de bitmiyo. kütüphaneler frameworkler bişeyler bişeyler.

ilerlemekten kastın ne ? python öğrendik diyelim. yeni bi dile başladık atıyorum java. yapmamız gereken ne ? seri seri if else while for class yapısı işte interface vs hemen öğrenmek. zaten pythondan bunları biliyoruz. yani neyi aratacağımızı biliyoruz. o yüzden sorun yaşamazsın tek pişmanlığın syntax olur.

1 Beğeni

flutter yazılım dilini daha önce duymamıştım sayenizdde kafamda bir şeyler oluştu hocam teşekkür ederim . bu pişmanlık mevzusuda kivy i çözmeye çalışırken ortaya çıktı. hata benden kaynaklıymış hocam pycharmda bir kaç ayar değiştirdikten sonra çözdüm tekrardan teşekkür ederim

kusura bakma böyle düşüneceğini tahmin edemedim. flutter dil değil. dart dili üstünde çalışan yazılım geliştirme kiti yani kütüphane gibi bişey. böyle bi tanım yapsam yanlış olmaz herhalde.
python kivy gibi dart flutter.

yani eğer başlarsam dart yazılım dili derslerinden başlamam lazım değil mi

öğrenmeden önce flutter kurulumunu bi yapta :smiley: windows 10 ve üstünde çalışıyo. baştan diyeyim. belki biri yazıları görür windows 8 e falan kurmaya çalışır uğraşmasın. mantık zaten hepsinde aynı. tkinterden örnek vereyim. button oluştururken tkinter kodu yazıyoruz. fonksiyon class vs yazarken python kodu yazıyoruz. aynı mantık. button oluştururken flutter yazıyoruz. bu buttona basınca fonksiyon çalışsın istersen dart ile fonksiyon yazıyoruz. çok saçma bi örnek oldu ama aklıma bu geldi :smiley:

bi kaç kanal önereyim.
flutter

dart Dart SDK Kurulumu - Dart Programlama Dili Dersleri #1 - YouTube

dart/flutter package

1 Beğeni

python’a ilk başladığımda bu konudan baya korkuyordum. özellikle python seni OOP’ye zorlamıyor ve OOP temelli dillere (tam olarak bunlara ne deniyor bilmiyorum. C# ve Java gibi dillerden bahsediyorum kısacası) geçerken çok zorlanıyordum. "Geçerken"den kastım kodu okuyamıyordum bile ama Python’da da kendini OOP yazmaya zorlarsan OOP’de baya ilerletiyor. Tip güvenliği konusuna gelince bir şekilde tip güvenliğine alışılıyor bence. Adam akıllı python öğrenildiğinde diğer dillere geçmek o kadar da zor olmuyor sanırım. Python’da kendimi geliştirdikçe diğer dilleri de daha rahat anlamaya başladım. Yine de kişi gerçekten yazılımcı olmak istiyorsa bence python’dan başlamamalı.

henüz çok baştaysan kendini zorlayıp C# öğren derim. C#'ı ortalama seviyede öğrendikten sonra diğer dillere geçmek çok daha kolay olacaktır.

2 Beğeni