kivy işi noldu ? dil öğrenmek yaptığın işle alakalıdır. benim tavsiyem flutter öğrenmek. bi kere kod yazıyosun. windows linux macos ios android ve web site için aynı kodu derleyebiliyosun. flutter da yapacağın işe göre değişir.
pişmanlık yaşama konusuna gelince. python ile başlayan insanlarda aynı sorunu gözlemledim. python da tip kontrolü yok mesela. değişken veya fonksiyon vs vs oluştururken şu tarz ifadeler yok.
python da a = 0 diye değişken oluştururken. neredeyse python dışındaki bütün dillerde değişkene tip vermek zorundayız örneğin int a = 0; gibi. yani şunu demek istiyorum. python dışında herhangi bir dil ile başlasaydın.
örneğin java ile başladın diyelim. c, c++, c#, js php dart vs bu dillere geçerken hiç zorluk yaşamazsın. bazen java kodunu dart zannediyorum o kadar benziyo veya tam tersi. o yüzden kendine bi amaç bul ona göre dil seç. web site yapıcam diyosan hangi diller daha kullanışlı olur bunu konuşmak gerekir. veya android e uygulama yazıcam diyosan ona göre konuşmak gerekir. benim kafadaysan yani bir kere kod yazayım heryerde çalışsın istiyosan flutter öğrenmekten başka bi seçeneğin yok. ki dil öğrenmekle de bitmiyo. kütüphaneler frameworkler bişeyler bişeyler.
ilerlemekten kastın ne ? python öğrendik diyelim. yeni bi dile başladık atıyorum java. yapmamız gereken ne ? seri seri if else while for class yapısı işte interface vs hemen öğrenmek. zaten pythondan bunları biliyoruz. yani neyi aratacağımızı biliyoruz. o yüzden sorun yaşamazsın tek pişmanlığın syntax olur.