Python Sqlite3' de id problemi

Arkadaşlar herkese merhaba,
Kendi sitem için bir program yapma aşamasındayım.
Tedarikçilerden verdiğim siparişleri veritabanımda tutacak ve Gui’de gösterecektir.
Veritabanını INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT ile oluşturmaktayım.
İlk başta tedarikiçimin sitesinden siparişleri çektiğimde her şey yerli yerinde programda düzgün bir şekilde göstermekte ama daha sonra yeni bir sipairş gelip bunu güncelle dediğimde bu sipariş en alta düşmekte.
yeni gelen siparişin id değerini 1 yapmak bir sonrakileini ise +1 şekilde ilerlemesini ve güncellenmesini istiyorum bu Sqlite kodu ile mümkün mü?

Bu bir veritabanindan ziyade kolon tanimina benziyor.

Mumkun.

1 Beğeni

Yorumun için teşekkür ederim. Böyle bir sql kodu bulamadığım için program kısmında ayarlayıp planladım.

O da olur.

ID ureten/kullanan kodlari, yaptiklari query’leri ve kullanilan tablonun veya tablolarin tanimlarini yollarsan mumkun olan cozumu de gosterebiliriz.

Öncelikle kolay gelsin, sql komutları hemen hemen her yerde aynı. Sorununuzu anladım ama sizin bu kodda fark etmediğiniz bir durum var, o da şu ;

AUTOINCREMENT yazmak program kendi kendine id yi +1 yapsın demektir.

yani her eklenen değer 2 , 3 , 4 şeklinde gider. Primary key ve auto increment kullanımına bakarsanız çalışma prensibini anlarsınız. Bu anahtar id numarası benzersiz ve tek kullanımlıktır.

1 id değerli bir veriyi silseniz bile yeniden bir veri kaydolduğunda 1 olmaz 2 olarak başlar. yani tek kullanımlık olur. bence sorununuz bu :wink:

umarım yardımcı olmuştur

1 Beğeni

Üstteki yoruma katılıyorum. Ama uğraşmak istersen yine de yapman mümkün. Sql autoincrement değerinin başlangıç değerini atayabiliyor olman lazım sql kodu ile. Ama işleri oldukça karıştırır.

ALTER TABLE tabloadi AUTO_INCREMENT=1;