Python standart fonksiyonların oluşturulması ve kod yapısı

Herkese Merhaba,

Genel bir sorum olacak,
örnek üzerinden değerlendirecek olursak;
input fonksiyonu kullanımında kullanıcıdan veri alıyoruz ancak input fonksiyonunda aynı zamanda ekrana yazıda yazdırıyoruz. yani input fonksiyonu içerisinde bir nevi bir print fonksiyonuda mu var ?

özetle input fonksiyonu kendi başına nasıl bir yapısı varki kod kullanıcının veri girmesini istiyor ?

Genel olarak standart olarak kabul edilen bir fonksiyonun yapısı nasıl oluşturuldu ?

belki basit bir soru ancak forumda aradım bulamadım.
python ileri seviye derslerinde belki bahsediyordur ancak, merakımı giderebilir misiniz ?
hangi derse bakmam konusunda yönlendirilmesi bile yeterli olabilir belki

şimdiden teşekkürler.

CPython yani Python dilinin C ile implementasyonunda bu bahsettiğiniz built-in yani “gömülü” fonksiyonlar C dili ile yazılıyor, sonra da “gömülüp” dağıtılıyor. Bir hayli optimize ediliyorlar ve hızlılar dolayısıyla. Bu fonksiyonların kodları şurada, input fonksiyonununki de aynı dosyada şurada. print fonksiyonu (o da orada :d) input'un içerisinde çağrılmıyor. (Başka bir implementasyonda, örneğin PyPy, bunlar geçerli değil zira PyPy, Python ve RPython denilen, Python dilinin (optimize edilebilirlik adına) kısıtlı ("r"estricted) bir alt kümesi ile yazılıyor. Ama çoğunlukla Python derken CPython kastediliyor.)

2 Beğeni

bilgilendirme için teşekkürler
çok güzel faydalı bir bilgi oldu benim için.

1 Beğeni