Python usb locker

Python da okulum için usb locker yapmak istiyorum mesela bi flash takıldığında onun içindeki bir uygulamayı okulun tahdasındaki uygulamanın doğrulamasını ve eğer uygulamalar doğrulanıyor ise programın kapanmasını istiyorum ama hiç bir yerde yardımcı olacak kaynak bulamadım yardım edebilirmisiniz?

Genel olarak yazdığın şeyden ve özellikle de bu kısımdan hiçbir şey anlamadım. Hangi uygulama, neyi doğruluyoruz (doğrulamaktan kastımız nedir), uygulamalar doğrulandığında program kapanıyorsa ve bütün işlem buysa bunun usb locker dediğimiz şeyle ne ilgisi var?

Senin istediğin şey şu mu: Akıllı tahtaya bir USB takayım, bu USB takıldığı anda içindeki scripti çalıştırsın ve birtakım uygulamaların yüklü olup olmadığını kontrol etsin, yüklü ise kapansın.

3 Beğeni

Aynen eğer yüklüyse tahta da açılı olan uygulama kapansın tahta kapanmasın bir bilgin varsa söylermisin?

Tahta Windows işletim sistemindedir diye tahmin ediyorum. Bir Powershell scripti yazarsın.

  1. Açıksa kapanacak uygulamaları verirsin: [“uygulama1.exe”, “uygulama2.exe”]
  2. tasklist | FIND "_uygulama_" dediğinde sonuç dönüyorsa (yani o process çalışmakta ise) 3. adıma gidersin, yoksa diğer uygulamayı aratırsın.
  3. taskkill /im _uygulama_ /t /f ile o uygulamayı durdurursun. (/t child process’leri de öldürür, /f forced)

not: _uygulama_ yazdığım yere çalışan process adı gelecek.

Sonra bu scriptini USB belleğine atıp bir Autorun dosyası oluşturman lazım. Bu konuda bir fikrim yok ama şu makale yardımcı olur: How to create Autorun USB

Benim aklıma gelen çözüm yolu böyledir.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim imkanınız varsa basit bir taslak kod yazıp atarsanız, anlamam çok daha kısa sürer şuan yazılı haftasındayız pek fazla ilgilenemiyorum projeyle o yüzden sizin taslak kod atmanız beni çok mutlu eder (=