Python ve mobil uygulama

mobil uygulama yazmak için önerdiğiniz python kütüphaneleri nelerdir ve ben mobil uygulamamda SQL serverı kullanabilir miyim ?

Birincisi mobil uygulama demek yanlış olur. bilgidğim kadarıyla python ile ios için uygulama derlenmiyor diye biliyorum. dicem ismi lazım değil biri makale yazıcak şimdi derleniyo diye :smiley:

neyse kütüphane veya dil önerirken şuna dikkat ediyorum. Kaynaı var mı ? Tabi ki kivy nin dışında da android için geliştirilen kütüphaneler var ama kaynakları yetersiz. örneğin beeware kullanarakta uygulama yapabilrsin, kaynak varsa yap bakalım. oyüzden benim önerim kivy/kivymd.

merak edersen beeware.
https://beeware.org/

Benim bildiğim kadarı ile android de sql server kullanamazsın. yani local olarak ama sql server çalışan bi bilgisayara bağlanabilirsin. ikisi ayrı şeyler. bu yüzden sqlite3 veritabanını kullanmak en mantıklısı olucaktır. sqlite3 server sayılır mı bilmem. sqlite3 local veritabanı yani whatsapp gibi düşün. internet kapalıyken birine mesaj gönderdiğimizde internet kapalı olduğu için gönderemez ama local veritabanına kaydeder gibi.

aynı konuları tekrar tekrar yazmamak için önceden açılmış bi konuda verdiğim cevabın linkini atıyorum.
kivy ile database nasıl kullanılır ve sayfa geçişi nasıl olur çok basit bi örnek vermiştim ve google colab üstünde buildozer kullanarak nasıl apk yapılabileceğini anlattım. eksiklikler var. duruma göre yazarsın. kolay gelsin.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim hocam