Python'un İğrenç Arayüz Tasarım Mantığı

Merhaba. Daha kolay bot yazılıyor diye python öğrenmeye başladım fakat istediğim projeleri yapmak için karmaşık arayüzler tasarlamak gerekiyor. Visual Studio’da sürükle bırak ve çift tıkla özellikleriyle çok pratik bir şekilde tasarım yapabilir ve kod yazabilirken pythonda bu işin beş kat daha zor olması çok saçma geldi. Böylesine kullanışlı ve kolay bir dilin iş görsel programlamaya gerlince pratiklikten fersah fersah uzak olmasını aklım almıyor. Şimdiye kadar kivy, pyqt5 ve tkinter’a baktım, visual studio’nun yanına yaklaşamaz. Vs pratikliğinde bir çözüm mümkün müdür?

Merhaba.

Visual Studio’yu ve Python’u nasıl karşılaştırıyoruz anlamadım. Visual Studio bir IDE, Python ise bir dil. VS’nin Python desteği de var, gerekli paketleri indirip Python’u VS üzerinden kullanabilirsiniz.

Bunu da yazılım dilleri ile IDE ve arayüz geliştirme araçlarının farklı şeyler olmasına bağlayabiliriz.

İlk üçü Python kütüphanesi iken sonuncusu bir IDE. Hangi açıdan yaklaşamıyorlar?

Benim bildiklerim:

Şurada da bir liste var: GuiProgramming - Python Wiki
Anahtar kelime: GUI designer

5 Beğeni

Aynen, QTDesigner’de sürükle bırak var.

Doğru, fakat üzerine kod yazmak gerçekten can sıkıcı.

vs’de c# ile programlama yapıyorsunuz sanırım. QtDesigner python’da arayüz için sürükle bırak özelliği var. Ayrıca sürükle bırakla her ne kadar işlerinizi çabuk hallediyor olsanız bile görsel programlama öğrenmiyorsunuz. İş hazır component’lerin dışında bişey yapmaya gelince bayağı zorlanırsınız. Size tavsiyem sürükle bırak şeklinde değilde gui’nin mantığını kavrayıp programlama yapmanız. Kolay gelsin

4 Beğeni

iğrenç tasarım yapmak da iyi güzel gözüken tasarımlar yapmakta senin elinde ui modülleri senin stiline göre düzenlemene izin veriyor

sanırım vs nin c# taki tasarım mantığından bahsediyor
:frowning:
:smiley:

Onu ben de tahmin ettim zaten. Ama sorunun doğru açıklanması lazım; yazılanlara göre mi cevap yazacağız, tahminlerimize göre mi?

3 Beğeni