Sabirli bir mentor arayisindayim

Merhabalar, öncelikle tavsiye verebilecek kadar yeterli bilgiye ve tecrübeye sahip olduğumu düşünmüyorum fakat benzer bir durumda olduğumuz için kendimden örnek vermek isterim. Lise öğrencisiyim ve ben python ile bahsi geçen BTK kursu ile tanıştım. Yazılımla uğraşıyordum zaten, çoğu dile hevesle başlayıp sonrasında devam etmiyordum. Yani terimlere yabancı değildim ama python yazması farklı ve zevkli geliyor bana. Şöyle bir şey söyleyeyim size, diğer dillerde kodunuzu okunaklı yazmanız işinizi kolaylaştırır. Python ise sizi okunaklı yazmak zorunda bırakıyor, basit bir ingilizce ile metin hazırlarmışçasına kod yazıyorsunuz. Pythonun devasa kütüphanesi sayesinde istediklerinizin hepsini yapabileceğinize eminim.
Kısacası,
python bence sizin ve aynı zamanda benim için doğru dil. Kolay, okunulabilirliği yüksek, altyapı gerektirmeyen, kullanım alanı geniş ve eğlenceli bir programlama dili.
BTK kursuna başlama tarihimi ve bugün forumda açtığım konunun linklerini aşşağıya bırakacağım, ne kadar zamanda ne kadar ilerlediğimi paylaşmak adına.
BTK kursuna başlama tarihim: 29/03/2020.
8 gün içerisinde yaklaşık 3 farklı proje yaptım, bir tanesini ise paylaşmaya değer buldum ve yayınladım;
Yazbel forumundaki gönderim

1 Beğeni