Tartışma - Neden Programlama Dilleri Uzun Yazılmıştır?

Sadece “Merhaba Dünya” yazmak için satırlar yazılıyor(çoğunda). Bunun nedeni nedir sadece bir satır ile bunu yapabilecek iken neden uzun programlama dilleri yapılmaya ihtiyaç duyulmuştur?

3 Beğeni

konu hakkında pek bilgim yok ama çok işlevli görevleri nispeten yerine getirmek için olduğunu zannediyorum

1 Beğeni

Kagida “Merhaba Dunya” yazabilecekken neden bilgisayar acip, klavye baglayip, tuslarina basip, ekran baglayip ekrana yazmayi tercih ediyorsun?

5 Beğeni
system.out.println("merhaba dünya");

print("merhaba dünya")

bir sohbette denk gelmiştim. Şöyle demişlerdi;

Aslında, python da print yazarken bunu sisteme çıktı olarak atayacağını program kendisi tamamlıyor. biz sadece print yazıyor olabilriiz ama program bunu kendisi tamamlıyor. bir nevi neredeyse aynı kod yapısı oluşturularak yazılıyor sadece kullancııya görünen görsel kısımda ufak oynamalar var.

Bu ne kadar doğru bir yaklaşım? Fikriniz nedir ?

2 Beğeni

Kod olarak tanımladığımız ve insanların okuyabileceği basitliğe indirgenen sözcük ve işaret öbeklerinin bilgisayarlar tarafından 0 ve 1 lere dönüştürülerek çalıştırılığını düşünürsek bu kodların 0 ve 1 lere dönüştürülme sürecinin kısa olmasını beklemek biraz garip olurdu bence.

3 Beğeni

bilgisayarın daha rahat anlayabilmeseni sağlamak içindir diye düşünüyorum

3 Beğeni

Sen beni yanlış anladın

print("hi")

yazmak varken neden (java icin soyluyorum) bu kadar uzun yazıyoruz:

public class name{
public static void main(String[]args){
System.out.println("hi");
}
}

senin kağıda yazma örneği bir o kadar saçma ben bilgisayar için konuşuyorum. kısa yazmak mümkünse neden uzun.

olayın programlama ile alakalı olduğunu biliyorsun değil mi?

dilin ana iskeleti hariç neredeyse aynı uzunlukta yani en azından bir satır

print("hello")
System.out.println("hi");
1 Beğeni

Aynen aynı ama işte düşünüyo insan bazen neden diğer şeyleri yazma gereği de duymuş :smiley:

aynen :smile:

Java için yazdığımız kısmı system.out.println. Diğer kodlar sınıf tanımlaması ve main metodu için. Yani programlama teknikleriyle alakalı.

1 Beğeni

benim dediğim gibi işte asıl o görevi üslenen kod system.out.println

1 Beğeni

Ortada bir yanlis anlasilma yok, sordugun sorunun cevabi benimkininkiyle buyuk paralellikler iceriyor.

Asil dunyanin farkli koselerinde uretilmis binlerce parcayi biraraya getirip, uzerinde binlerce kisi tarafindan yazilmis megabyte’larca programlari ekrana “hi” yazmak icin kosturup buna “kisa” demek sacma ama burada sacma sorulari yargilamiyoruz, cevap vermeye calisiyoruz.

Benim programlamadan anladigim bir dil secip ondaki her konuyu baskalarindan aciklamasini rica etmek degil, o yuzden neyin programlama oldugu konusunda anlasamayabiliriz.

Kaldi ki biraz izin ver; programciliga yeni giris yapmis insanlara yazilim muhendisligi kararlarini izah etmeye calisiyoruz. Yardimci konseptleri asagidan (ileriden, derinden) alamayacagim icin yandan almak zorundayim.

7 Beğeni

Sorun da zaten bu değil mi? Sadece bir satır ile yapılabilecek bir şey olsaydı yapılırdı zaten. Söylediklerinizden sanki yapılabiliyordu da yapmadılar gibi bir anlam çıkıyor.

Bu soruların amacı kendimi gelistirmek ve ilerletmek ti ingilizce kaynaklardan yeterince anlamadığım ve öğrenmek istediğim için sormuştum kaldı ki bu programlama yapmak değil yapabilmek için öğrenmek.
-------&&&&&-------&&&&&--------&&&&&-----------------------
@Taldron un sorduğu sorunun olayı bir yere yazı yazdırmak üzerine değil programlama dillerinin yapısı uzerineydi (ki kısa diye bir şey yok biz görünürde kısa yazıyoruz)

1 Beğeni

Selam,
Burada yapılan şey doğru avantajı seçip ilerlemek.

Python scrip dili olduğu için çok pratik şekilde çalışan bir yazılım çıkartabiliyorsun ortaya. Ancak büyük projelerde script dili ile ilerlemen pratikte mümkün değil. Typed bir dile geçmen gerekli. Typed bir dilin ilk avantajı sen kodu yazarken derleyicinin kodu kontrol edip seni uyarabilmesi. İkinci avantajı yazdığın kodu derleyicinin dökümante edebilmesi.

Backend 'de JS ile NodeJS yazan birisi olarak bunların gerçekten özlemini çekiyorum. Öyle ki TS ye geçesim geliyor sürekli.

3 Beğeni

hoş geldin bu arada aramıza

3 Beğeni