Tavsiyeler - Bilişim-Teknoloji Konulu Film Önerileri

Selamlar herkese,

Bilişim ve teknoloji alanında izlerken keyif alacağınız, zihninizde yeni fikirlerin oluşacağı, eski fikirlerin gelişeceği, ufkunuzu genişletecek bazı filmleri aşağıda detaylıca listeleyeceğim.


  • Black Mirror: Bandersnatch
    Bilim kurgu antoloji dizisi Black Mirror’ın 2018 yılında yapımı tamamlanan interaktif bir filmidir. 28 Aralık 2018 tarihinde Netflix’de yayımlandı.
    Filmde, oyun programcısı olan ana karakterin bir kitaptan uyarladığı bilgisayar oyununu oynuyoruz. Filmi izlerken interaktif olarak seçimler yapıyoruz ve bu seçimler filmde oluşturulan gerçek dünyaya etkisini görüyoruz.
    Filmde bilgisayar programlama, oyun programlama, döngüler, iç içe döngüler, koşul durumları gibi temel yazılım kurallarının etkileşimli işleyişini görüyoruz.

Not >> Black Mirror dizisinin tüm bölümlerini izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Teknoloji ve internet çağı anlamındaki yaşanmış ve yaşanacak tüm olayların yıllar önce tüm detayları ile anlatıldığı bir dizidir.


  • Enigma: The Imitation Game
    ABD yapımı uyarlama sinema filmidir. Başrollerini iki büyük yetenek paylaşıyor. Benedict Cumberbatch ve Knightley. 2014 yapımı film 20 Şubat 2015 tarihinde Türkiye’de vizyona girdi.
    Filmde , Alan Turing adlı matematikçinin II. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin kullandığı Enigma kodunu çözme çabasını anlatıyor.
    II. Dünya Savaşı zamanlarında düşmanınızın kullandığı bir şifreyi kırmak için ne yapardınız? Önce bu şifreyi öğrenmek için düşmanın kaynaklarına ulaşmanız gerekmektedir. Peki ya sonra? Şifreyi kıracak bir algoritma geliştirmeniz gerekir. Peki ya sonra? Kurduğunuz bu algoritmayı çalıştırmanız gerekir.
    Dijital hiçbir şeyin olmadığı bir dünyada tamamen mekanik olarak neyi başarabilirsiniz?
    Unutmayın; “Her şifre ardında bir gizem saklar”

  • Bloodshot: Unstoppable Power
    Bir süper kahraman filmine ne dersiniz? Gerçek dışı, fizik ötesi bir süper kahramandan bahsetmiyorum. Bir yapay zeka süper kahramandan. Ete kemiğe bürünmüş bir yapay zeka. Hisleri, algıları, muhakemesi, vicdanı olan bir yapay zeka. Kusursuzluk, mümkün olmayan bir durumdur.
    Yapay zekamızın tek kusuru, açık kaynak kodlu yazılıma sahip olması.
    Filmde yapay zekanın gelecekteki insan olan halini ve açık kaynak kodlu yazılımlar hakkındakı komplo teorilerini işleyen sürükleyici, keyifli bir seyir sizleri bekliyor.

  • Social Network
    Bir dönemin en gözde platformu olmayı kısa sürede en iyi şekilde başarıp, geliştiren, bu başarı ve gelişimin üstüne hükmedici özellikler kazanan, hayatımızdaki her alana dahil olup herkesin her şeyini bilen Facebook’un yaratılış sürecini biliyor musunuz?
    Bir gencin internet ortamındaki yeri ve yaşantısı, web tasarım, eğitim süreçleri, yazılım bilgisi, ileri görüşlülük, çevre, ilişkiler, yasal haklar ve daha niceleri sizleri bekliyor.


Teknoloji anlamında başarıya ulaşmış firmaların yaşadığı süreçleri konu alan bu ve benzeri filmleri mutlaka izleyiniz.


  • Transcendence
    Adına internet dediğimiz dünyanın içerisine girdiğim de aklıma ilk gelen şey beynimi internete bağlamak olmuştu. Çoğu insan bu fikri düşünmüştür. Sahip olduğumuz bu güçlü bilgisayarı internete bağlayıp çevrim içi olduğumuzu düşününce aklımı kaybedecek gibi oluyorum.
    İşte karşınızda, beyninizi bilgisayara bağladığınız takdirde başarı ve başarısızlıktaki potansiyelleri görüp, hayretler içerisinde kalacağınız benzersiz bir film.

Film tavsiyelerinin devamını getirmeye çalışacağım.

1 Beğeni

güzel filmler ama netflixde annem izlememe izin vermeyebilir bazıları 16 yaş da acaba pin şifresini mi kırsam. 16 yaş üstünü de izlemek için

1 Beğeni
  • Tenet

    Bir çatışmada olduğunuzu düşünün, araba ile kaza yapıyorsunuz ve araba patlıyor. Ve tarihe patlamadan dolayı donan ilk insan olarak geçiyorsunuz. Zamanın tersine doğru evrenin yok oluşunu engellemeye çalışıyorsunuz. Koşarsanız rüzgar arkanızdan esiyor, zamanda ters yol alırken her şey ters oluyor. Hayatta kalmak için öldürmeye çalıştığınız adam zamanın tersinden gelip sizi hayatta tutan adammış meğer, arkadaşınızın onu öldürme demesine şükrediyorsunuz. Beyin algınızı zorlayan bu film gerçekten harika.

    Orijinal açıklama : Zamanın ötesinde bir yerlerde, uluslararası casusluk görevi yapan kahramanımız, dünyayı kurtarmak için büyük bir savaşın içerisine girmek zorunda kalır. Dünya’nın karşı karşıya kaldığı tehlike Üçüncü Dünya Savaşı’ndan daha büyük bir şeydir ve o bunu durdurmak için her şeyi yapmalıdır…

    Link


  • Başlat : Ready Player One

    Sanal gerçeklik oyununun en iyisi, içinde Doom bile bulunan, ancak öldüğünüz zaman tamamen sıfırdan başlamanız gereken, çöpleşmiş dünyamızın eğlence kaynağı. Herkes yıllardır kazanılamayan yarışları kazanmaya başlıyor. Aklımıza bir fikir geliyor : Geri geri gideyim!

    Spoiler

    Geri geri gidince yolun altından başka bir yol açılıyor ve oradan geçerek kazanıyoruz.

    Orijinal açıklama : Wade Watss, henüz çok küçük bir yaştayken ailesini kaybeder. Kendisini derinden etkileyen bu acıyı ve dünyanın kendisine yüklediği diğer sıkıntılardan kurtulmak için The Quasis adlı bir oyunla vakit geçirmeye başlar. The Quasis adlı oyunun kurucusu olan milyoner, farklı dünyaların kapılarını arayan oyunun içerisine bir anahtar gizlemiştir. Bu anahtar bulan oyuncu oyunun kurucusunun tüm servetine ve oyunun kontrolüne sahip olacaktır.

    Link


  • 2067
    Yok olmaya başlayan dünyamızda mısır bile ekilemez hale gelir. Oksijen üretecek bitki bile kalmayınca ve üstüne yeni bir hastalık ortaya çıkınca nüfusun çoğunluğu yok oluyor. Muhteşem görsel şölen, kendini dünya için feda eden kişilerin kayıtları, muazzam yerler ile insanlığı kurtarmaya çalışıyoruz.

    Orijinal açıklama : 2067 yılında geçen filmde dünya büyük bir tehlike altına girer. İklim değişikliği sonucu yapay oksijenle hayatta kalmaya çalışan insanoğlu oksijenin neden olduğu bir hastalık sonucunda nüfusun büyük bir bölümünü kaybeder. Yeraltı tünelinde işçi olan Ethan ise insanoğlunu kurtarmak için büyük bir mücadele verecek, bu süreçte bambaşka bir dünyaya sürüklenecektir.

    Link


  • I am Mother

    Yok olacağı öngörülen insanlık için embriyolar üretilir. Ve bunlara bakması için bir robot tasarlanır. Bu robot ile büyüttüğü kızın ilişkisi çok iyidir ancak hayatta kalan yabancı bir anne bazı şeyler söyler ve kız, sorgulamaya başlar.

    Orijinal açıklama : Dünya üzerinde yaşayan insanlık büyük bir yıkımın eşiğindedir ve artık insan nesli yok olup gitmek üzeredir. Beklenen de gerçekleşir ve insan nesli tamamen tükenir. Fakat dünya nüfusunu tekrar canlandırmak için çok özel bir robot tasarlanır. Bu robotun adı Annedir ve genç bir kızı büyütmek için görevlendirilir. İkili kısa zamanda anne ve kız rollerini iyice benimser fakat sonradan aralarına katılan yaralı bir yabancı anne ve genç kızın ilişkisini etkilemeye başlar. Yabancının yanlarına gelmesiyle birlikte genç kıza dış dünya hakkında bilgiler vermeye başlar ve genç kız pek çok şeyi sorgulamaya başlar…

    Link


1 Beğeni

Wall-E

İnsanlığın geleceğine dair harika bir film.

"Filmin Konusu
Andrew Stanton yönetmenliğinde 2008 yılında çekimleri tamamlanan ve 23 Haziran’da Los Angeles Özel Gösterimini gerçekleştirerek seyirci karşısına çıkan Wall-E daha sonra 27 Haziran’da bir çok ülkede vizyona girmiştir. Türkiye’de 26 Eylül 2008 tarihinde gösterime giren Animasyon, Macera, Bilim Kurgu tadında ki Aile Filmi Andrew Stanton’ın kitabından sinemaya uyarlanmıştır. 585.467 kişilik büyük bir kullanıcı katılımı ile İMDB’de 8.4 değerinde ki puanını korumaya devam eden Vol-i filminin başrol seslendirmeleri ise (Orijinal Dilde) Ben Burtt, Elissa Knight ve Jeff Garlin gibi isimler yer almaktadır. 180 Milyon Dolar civarlarında bir çekim bütçesine mal olan Wall-E, Dünya genelinde 520 Milyon Doları geçen bir gelir elde etmiştir. Şu ana kadar eşi benzeri görülmeyen Animasyon filmler arasında yer alan Vol.i filminde insanoğlunun tüketim çılgınlığına olan doyumsuz iştahı ve Dünya’nın ileride ne hale geleceğine dair bariz göndermeler bulunuyor…

İnsanoğlunun Dünyası gelecekte yaşanmaz bir hal almış ve insanlık artık Dünya’nın kirliliğine karşı tek çareyi gezegeni terk ederek başka bir gezegene yerleşmekte bulur. İnsanlığın arkasında çöplük yuvası bir Dünya kalmıştır ve gezegeni temizleme görevi ise Wall-E adında bir robota verilmiştir. Zamanla insanlıktan geriye kalan çöplerden kendine bir yuva yaratan Vol.i her gününü yalnız başına geçirmektedir, fakat Eve isimli robotun hayatına girmesiyle yalnızlığı son bulur. İki robot zamanla duygusal açıdan yakınlaşırlar ve bu dokunaklı masum ilişki zorlukla birlikte göğüs germelerini sağlayacaktır."
Kaynak: WALL·E - VOL-i Animasyon Filmi Full izle (filmakinesi.com)

3 Beğeni

Aa bu film Disnep Channelde çıkmıştı çok güzel bir filmdi.

1 Beğeni

Bence bunları, SSS konusu gibi -herkesçe düzenlenebilen- bir #wiki haline getirelim.

1 Beğeni

Eski konuyu canlandırıyorum ama iki dizi eklemek istiyorum:

  • The Billion Dollar Code: Google’ın Patent haklarını ihlal edebileceği bir açık, bir sanatçı ve bir yazılımcının, bir sanat projesinden doğan TerraVision ve onun 1990’lardan günümüze dek olan hikayesi. Netflix dizisidir.
  • The Playlist: Spotify’ın hikayesini ilginç bir şekilde ele alıyor.