Parantez çözme işlemi; parçası, bütününe benzeyen yapıları çözmeye benziyor. İç içe geçmiş parantezler için monadic
terimini kullanmıştım. Galiba sen benim kullandığım anlamda kullanmadın; başka bir kavramdan bahsettin. → monadic parser.
Link için teşekkürler bu arada.
Sizler python ya,ılım olarak çok geniş bilgiye sahipsiniz. En sadece geçmişte aşgoritmayı nasıl çözerimi çok sorguladım. Sadece çözüm için nasıl yaparımı düşğnüyorum. Hangi dile başlarsam ilk yaptığım giriş sayıların yazoya dönüşü ve veri tabanı ilişkisi. Sonrasında internet ve intranet ortamında bağlantıların kullanımı, ip üzerinden paylaşımlar oldu. Şimdi 64 yaşunda ve kızım 14 yaşında ve yapay zeka mğhendisliği ve animasyon ilgi alanı. Bende okuduğu lisede bilişim hocasının pythonda getirdiği bir kod yeter dediğim yazılım cazibesi ile python nedir ile başlayan süreç ve hayran bırakan modüller ve python grubunun mükemmel yazılımları. Ve sizlerin bir soruma karşı uzattığınız el. Ezberi sevmiyorum. Eval, exec, smypify hazır kodlar ama burada daha önceki dillerde yaptığımı pythonda da yapmaktı ve sizlerin verdipi küçük kodu par.aladım. şimdi oradaki işlemi işlem önceliğine bölüp nasıl yaparımı düşünüyorum. ()*/± öncelik ve iç iöe parantezler olursa nasıl olura bakıyorum. Zaman çok düşünen insan için hele ki uzatılan eller ike tapılamayacak bir şey yok. Ama bu süreçteki ilgi ve alakanız platformun kalitesi ve yapıcılığı ile mükemmel bir platform. Teşekkürler.