Tkinter aracalığı ile Arduino Bluetooth modülüne string komutlar yollamak hakkında

Öncelikle herkese iyi günler. Umarım iyisinizdir. Python’u yeni öğrenmeye başlayan birisi olarak somutlaştırmaya çalıştığım ilk fikrimi elime yüzüme bulaştırmış durumdayım. Yapmaya çalıştığım şeyi anlatmam gerekirse, Tkinter üzerinden yaptığım tuşları olan basit bir GUI’ı arduino bluetooth modülüne(HC-05) string komutları( Standby, volume up, volume down…) yollamasını sağlamaya çalışıyorum. Bunu android üzerinden “Serial Bluetooth Terminal” veya windows üzerinden “Bluetooth Terminal” ile halledebiliyor olmama rağmen( standby yazıyorum ve televizyonun ekranı arduinoya bağladığım Kızılötesine giden komut ile açılıyor) halen daha Pythonda sadece tuşa tıklayarak olmasını nasıl sağlayacağımı anlayamadım.Yapmak istediğim şeyin oldukça basit olduğunu düşünüyorum ve bu kendimi daha kötü hissetmemi sağlıyor aslında.

Alttada görebileceğiniz yaptığım GUI’ın üstündeki yazıların bluetooth modülüne string olarak gitmesi tek amacım aslında çünkü arduino tarafında kodlama tamamen bunun üzerine kurulu.

2 Beğeni

HC-05 RFCOMM modulu oldugu icin bilgisayarda seri port olarak cikiyor. Seri porta data yollayan herhangi bir modul (pyserial) isini gorur.

Hatta test etmek icin Arduino’yu bilgisayara baglayip onun seri portuna komut yollayabilirsin. (HC-05 karttaki USB serial moduluyle ayni pinlere bagliysa, 0 ve 1)

1 Beğeni