Üç tırnak ile ilgili anlamadığım bir mesele

Eğitimin başındayım. Üç tırnakla ilgili olarak aşağıdaki işlemi Powershell’de yapabiliyorum


Ama Anaconda Spiderde hata veriyor.
sebebi nedir acaba.

hata nedir? 20 karakter

1 Beğeni

Bu hatayı veriyor.

Spider o kodu tek satır okuyor bak parantez hatası veriyor yani tek satır yorumluyor spiderman

1 Beğeni

Sonra ben çok kırıcı oluyorum

Kırıcımısın bilmiyorum ama bazı şeyleri anlamadığın kesin, bak yukarıda “eğitimin başındayım” diye yazmışım ki senin gibiler baltalamasın. Eğitimin başı, yani sıfır noktası… Yani sormayalım mı?

Tabi sormak hakkın. Ama araştırmadan soruyorsun. Bu forum hiçbir temel araştırma yapmayan insanlar için kurulmuş olamaz. İnsanlar emek vermiş o kadar belgeler yayınlamış temel bilgi edin diye. Ama kimse sana bir forumda en baştan ingilizceyi comment-karşıcomment şeklinde öğretemez ki. Sor ama önce biraz kişisel olarak araştır ve deneyimle. Hataların örneklerini araştır, çaba harca, sonra sor.

Neyse

Haydi sor sor.

Bak canım ve güzel Shanyum. Araştırmadan soruyor dediğin kişinin yaklaşık 1 aydır araştırma yaptığını ve en sonunda bu güzel siteye ulaştığını bilmeden lütfen araştırma yapmıyorsun deme. Ayrıca buraya sorulan soru da bir araştırma biçimidir. Ve tekrar ayrıca kimse bana ingiizce öğretsin demiyorum, sadece bu fark neyden kaynaklanıyor onu soruyorum. Lütfen sen gibi konu hakkında engin bilgiye sahip arkadaşlar olaya böyle yaklaşırsa insanlar soru sormaktan çekinir ve geliştiremez kendini. Hadi bye

Enginde yavaş yavaş, yavaş yavaş
Günün minesi soldu
Derdim bana arkadaş
Bugün de akşam oldu

Tamam öpüyorum.

print("tek satır string dizileri")

print(""" tek satır 
   olmayan string dizileri""")

bir fonksiyon şöyle yazılır:

def fonksiyon_ismi(parametreler):
    #fonksiyon_içeriği
    return geriye_döndürülen_deger

parametre içine ifade atayabildiğin değişkendir. Ama fonksiyona namespace’ine özel olduğu için başkalaşmış bir nesnedir. Nesne nedir, nesne einstein’ın fotoelektronu, marxın kapitali, russonun toplum sözleşmesidir, onu boşver şimdi.
Geriye dönen değer, fonksiyondan işlemlere uygun beklediğin çıktıdır. İşlemler ise
fonksiyonun içine yazdığın amacına uygun kurallardır.

print de bir fonksiyon olduğu için () böyle yazılmalı sen eksik bırakmışsın. Ve içine " " ifadeleri içine argüman olarak yazılan(aslında çağırılan) string ifadeleri döndüren bir fonksiyon.

eğer “”" “”" şeklinde girersen parametreye atadığın argüman birden fazla satırı da
aynı kurala(syntax yazım biçimine) zorlar…

İşte bunun normali bu gibi şeyleri önce Python Belgelendirmesindeki temel python yayınlarını okuyup sonra çok daha kolay, hızlı ve anlamlı şekilde öğrenmiş olman gerekir. Normali budur. Doğru olan da budur.

1 Beğeni

Yalnız tarzını sevdim senin. Bilgiyi hemen vermiyorsun, önce bi yokluyorsun sonra yağdırıyorsun :slight_smile: Eyvallah…

kavga etmeden dövüşün :grin:

Ben de tarzımı çok seviyorum. Aşığım ona.