Arkadaslar herkese merhaba. Python ile cok kullanicili bir program yapacagim. Ancak veritabani seciminde karar veremedim. Ayni anda 15-20 kullanici ayni veritabaninda calisabilmeli. Daha once sqlite kullandim ancak coklu ortamda kilitleniyor. Ücretsiz ve kaynaklari turkce olan hangi veritabanini onerirsiniz. Postgresql ve mysql i de arastiriyorum ama kararsiz kaldim
Ben de zamanında aynı konuyu araştırmış ve Postgresql’i seçmiştim. Mysql hakkında çok olumsuz yorum vardı. Sqlite zaten çoklu kullanıma uygun değil.
Bende postgresql dusunuyorum. Peki bir tablom var on muhasebe programinda fatura modulu. Fatura tarihi sira numarasi, cari adi, vergino, unvan, irsaliye tarihi, nosu, alttada stok kodu, cinsi, birimi, birim fiyat, kdv orani, iskonto orani, tutari, matrah gibi sutunlar var ve 50 satir girilebiliyor. Boyle bir tabloyu sqlite da sinirsiz kolon acip bilgileri yazabiliyorum. Mysql bu kadar kolona musade etmedi. Sizin onerebileceginiz bir yontem var midir. Yada postgresqlde buna musade ediyormu. Yaklasik 500, 600 sutuna ihtiyacim var
Sütun sayısı sınırı var mı yok mu konusunda bilgim yok maalesef. Postgresql’i çoklu kullanıma uygun ve her türlü veri tipini depolayabilme imkanı verdiği için seçmiştim. Dediğiniz sayı kadar sütuna ihtiyacım olmadığı için işin o taraflarını hiç araştırmadım.
Detaylarini bilmiyorum ama bu kotu bir database tasarimina benziyor. Belki bu konuda yardim istemek isteyebilirsin. Yazida 14 sutun listelemissin fakat bu toplam sutunlarin %3’une tekabul ediyor. Geri kalan %97’yi tahmin edemiyorum.
Katılıyorum.
Tablolara ayırarak daha kolay işlem yapılabilir.Sütun limiti veritabanı şeçiminde bir kriter olmamalı.