Web siteleri hakkında

Herkese merhabalar. Başlangıç seviyesinde HTML5 ve CSS biliyorum. Aranızda web sitesi tasarımcıları varsa hangi dilleri veya programları bilmek gerekir. Bu iş üzerinden nasıl para kazanılır? İnsanlar web sitesi yaptırırken nelere dikkat eder? Konuyla ilgili yardımcı olabilecek var mı?

Bu dilleri öğrenmeye başladıysanız zaten ne yapmanız gerektiğinizi biliyorsunuz demektir.

HTML iskeleti oluşturur vs temeli oluşturur.

CSS ise estetik konusunda daha etkileyici çalışmalara imkân tanır.

JavaScript ise veri tabanları, kullanıcı işlemleri gibi işleri halledersiniz.

Sitenizde reklam yayınlıyorsunuz ve gelir buradan geliyor.

Kod bakım maliyeti ve sonradan eklenecek özellikler, oluşan hataların giderilmesi en ucuz freelancer tekliflerinde bile yer alıyor.


Benden daha iyi cevap veren çıkacaktır elbet.

Bu dilleri öğrenmeye başladım ama internette araştırdığımda dil bilmeden de photoshop, wordpress(programların bunlar olduğundan emin değilim örnek olarak söyledim) gibi benzer programlarla hazır web siteleri kurulabildiğini öğrendim. Eğer para karşılığında web sitesi kurmak istersem bu dilleri bilmem gerekli mi veya bu dilleri bilmem yeterli mi, javascript, asp, php gibi bir sürü dil var ve bunlarla yapabildiğim işlemleri python,html5 ve css ile yapabilmem mümkün mü? Cevabınız için teşekkür ederim.

Photoshop, fotoğraf düzenleme aracıdır ve estetik olmasını sağlar. Wordpress ise ücretsizdir ve rahatça sitenizi oluşturabilirsiniz. Bu site belli şartları sağladığı taktirde reklam koyup para kazanmanızı sağlar.

HTML, CSS ve JS yeterli olacaktır.

Evet, mümkündür. Ancak dediğim gibi HTML, CSS ve JS üçlemesini biliyorsanız diğer dillere çok gerek kalmaz.

İleride JS kullanarak web dışındaki alanlarda uygulama geliştirebilirsiniz.