Windows'ta Python Kivy modülü ile bir program yazdım ancak bunu nasıl apk yapabilirim?

Python Kivy modülü ile bir program yazdım ancak bunu nasıl apk yapabilirim. Windows kullanıyorum. Birçok yerde araştırdım ancak sırasıyla anlatan bir yazı bulamadım. Google clobtan bahsedilmiş ancak onu da kullanmayı beceremedim yardımcı olabilecek var mı ? Ayrcıa yazdığım kodlar sadece main.py dosyası içerisinde .kv uzantılı herhangi bir dosyaya kod yazmadım. Bu sıkıntı çıkarır mı?

bununla ilgili google da milyar tane kaynak var. hadi onu geçtim. forumda bile 4 5 kere colab ile ilgili yazı paylaştım. hiç birine bakmadan nasıl konu açıyosunuz anlamıyorum. neyse burada anlatmıştım Python programını apk yapmak

İnternetten araştırdığım kaynaklardan hiç bir şey anlamadığım için buraya yazdım. Bu konuyu da görmemiştim ama gerçekten yine anlamadım. Collab kullanarak nasıl yapılır çözemiyorum bir türlü herhangi bir kaynağım yok. Siz yardımcı olur musunuz bana?

bildiğim konularda yardımcı olurum. bilmediğim konularda da vaktim yok yardımcı olamam kendin öğrenmen lazım veya bilenler yardımcı olabilir. yazdıklarından class yapısını bilmediğini anladım. ilk önce bunun mantığını anlaman lazım. kod olarak class bilmemne: demiyorum. insanlar acaba niye class kullanıyo amaç ne bunu anlaman lazım. yani bütün kodları main.py dosyası içinde yazılması dinen caizdir :smiley: ama ilmen caiz değildir :smiley: kivy yazarken kivy lang veya kivy syntax kullanmanın doğru olduğunu düşünüyorum. daha kolay ve okunaklı olmasından dolayı. yapman gereken main.py dosyasını colaba yüklemek ve yazdığım aşamaları uygulamak. bu yazdığım komutlar bi ara çalışıyodu şuan ne alemde bilmem.

  1. aşama bunu herhangi bi dosya adında kaydet örneğin a dosyası olarak kaydet. sonra main.py dosyasının bulunduğu dizine yükle. buradaki amaç python kodunun apk olabilmesi için gerekli program kütüphane vs leri yüklüyoruz. dosyaya kaydetmeden de tek tek amele gibi satır satır kopyalayıp çalıştırada bilirsin. ben üşengeç olduğum için bu şekilde yapıyorum.

  2. aşamada ise 1. aşamada oluşturduğumuz dosyanın çalışabilmesi için yetkilendirme yapıyoruz ve dosyayı çalıştırıp gerekli program ve kütüphaneleri kuruyoruz. elinle tek tek yapıştırdığın zaman 2. aşamayı yapmana gerek yok.

  3. aşamada şu şekilde. colabta terminale !buildozer init yazdığında, spec dosyası oluşturacak. bu dosyanın içinde requiremnts satırına kullandığımız kütüphaneleri eklememiz gerekiyor. aksi takdirde kütüphaneler olmadığı için apk oluşturur ama apk çalışmaz veya eksik çalışır. kivy kütüphanesinin versiyon bilgisini 2.1.0 olarak yazmışım. sen güncel versiyonu yazman lazım. yazmasan da olur ama garanti olsun. bütün işlemleri yaptıktan sonra colab terminaline şunu yazıcaksın. !buildozer -v android debug bunu yazdıktan sonra apk oluşturma işlemi başlıyor ve asırlar süren bekleyiş ardından apk dosyasını veriyor. ara sıra yes veya no diye senden input beklicek oralarıda okuyarak yap, şuan hatırlamıyorum cevap neydi.

3.AŞAMA
requirements = python3,kivy==2.1.0
2.AŞAMA
!chmod +x dosyaadı
!./dosyaadı
1.AŞAMA
!apt install python3
!apt install python3-pip
!pip install buildozer
!pip install kivy
!pip install kivymd
!pip install cython==0.29.19

!sudo apt-get install -y \
    python3-pip \
    build-essential \
    git \
    python3 \
    python3-dev \
    ffmpeg \
    libsdl2-dev \
    libsdl2-image-dev \
    libsdl2-mixer-dev \
    libsdl2-ttf-dev \
    libportmidi-dev \
    libswscale-dev \
    libavformat-dev \
    libavcodec-dev \
    zlib1g-dev
    
!sudo apt-get install -y \
    libgstreamer1.0 \
    gstreamer1.0-plugins-base \
    gstreamer1.0-plugins-good

!sudo apt-get install build-essential libsqlite3-dev sqlite3 bzip2 libbz2-dev zlib1g-dev libssl-dev openssl libgdbm-dev libgdbm-compat-dev liblzma-dev libreadline-dev libncursesw5-dev libffi-dev uuid-dev libffi7

!sudo apt-get install libffi-dev

terminal ekranı için ücret istiyor colab ücretsiz terminal ekranına erişemiyoruz galiba pydroid 3 ile denemeye çalışıyorum ama olacak mı bilmiyorum. Teşekkür ederim yazdıkların için.