Yazılım alanında şirket kurmak

Arkadaşlar merhaba.

Bu konuyu çok düşündüm. Ve siz, bilge insanların fikirlerini de almak istedim. Ne kadar çok fikir, o kadar mantıklı karar :slight_smile:

Şimdi aklımda bir şirket fikri var. Bu şirketin adını vs. gerekli kurumlardan sahipleneceğim falan. Yani resmi bir şirket ismi olacak. Amacım ise, bu şirketin adından, masaüstü yazılımları ve mobil uygulamalar yayınlamak. Tabii, öyle basit programlar değil, sektörün ihtiyacı programlar. Mesela inşaat sektörü için bir kayıt programı gibi. Yani doğru reklam stratejileriyle büyüyebilecek programlar.

Ayrıca sadece program değil, arduino ile yapılmış projeler de yapmayı düşünüyorum; mesela bi’ mini klavye gibi basit ürünler.

Ama bazen de kendime diyorum: Henüz 16 yaşındasın ve bu yaşta ne kendini, ne de projelerini duyurabilirsin. Diyorum içimden.

Bu işin maliyetini ise, reklam anlaşmalarından ve sponsor bulup onlardan karşılamayı düşünüyorum. Ego kasmak ve övünmek gibi olmasın ama bu şirket işlerinde biraz çevrem ve sponsor bulabileceğime inanıyorum, ayrıca okulum da destek verir.

Yeni düşüncelere ihtiyacım var. Düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim.

1 Beğeni

Neyi isterseniz onu yapın, illa başarılı olması mı lazım ?
Bir şey yapmak bir şey yapmamaktan daha iyidir çünkü yeni bir şeyler denersiniz ve bu kötü bile olsa bir şey yaptığınız için en azından bir şeyleri nasıl yapmamanız gerektiğini öğrenmiş olursunuz, bir şekilde gelişirsiniz.


Ben de 14 yaşındayım, @emreasaurus ile benzer bir girişimde bulunduk ve kendi organizasyonumuzu yarattık. Şuana kadar sadece bir portfolyoya ve 2 projeye sahibiz, okuldan vs. dolayı çok yavaş ilerliyoruz ama önemli olan ilerlemek. Yaz tatilinde hızımızı alacağız umarım.
Portfolyo: https://unreol-freedom.github.io/

İş yürür ya da yürümez, pek umurumuzda değil, bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey birlikte çalışarak birbirimizi geliştirmek, ilerlemek, öğrenmek, üretmektir.

4 Beğeni

Merhaba, whatsapp scheduler indirilmiyor sanırım. Tam olarak nasıl indireceğim? pip3 install -r requirements.txt hata veriyor.

1 Beğeni

Bence de kurun gitsin projelerinizi githubda yayınlayabilirsiniz biraz daha gelişirseniz kendi sitenizi kurabilirsiniz. Eğer büyüyemezseniz de umurunuzda olmasın ilk defa bir şey yapmışsınız başarısız olursanız bu çok doğal olur. Hatta elon musk şuan dünyanın en zengin insanı. Ama bir zamanlar çok başarısız oldu isterseniz bir hayat hikayesini okuyun inanın bana o da en az bizim kadar başarısız mış. Neyse görüşmek üzere.

1 Beğeni

Neden buraya yazdın bunu ?

1 Beğeni

Merhaba.

Nasıl bir hata veriyor ?
İletişimi özelden sürdürelim lütfen.

Biz bunları python ile anlattık, c# ile anlattık, java ile anlattık.

2 Beğeni