Yazılımda artık ne yapacağım?

Merhaba, 17 yaşındayım ve hatırladığım kadarıyla 13 yaşımdan beri yazılımla uğraşıyorum. Amatör ve temel olarak HTML, Java, C# ve Flutter ile uğraştım ama nedense hep bir yerde bıraktım. Yaklaşık 2 senedir - kendime göre - orta seviye python yazıyorum. Ama artık pythondan sıkıldım ve başka bir dile geçmek istiyorum. İleride bunu bir iş olarak yapmak istiyorum. Ancak hangi dile geçeceğime karar veremiyorum. Daha doğrusu hangi alanda çalışmak istediğime karar veremiyorum (Web, masaüstü, mobil vb). Backend’de çalışmak istiyorum ama hangi dili seçmeliyim bilmiyorum. İnternetten çok fazla araştırdım ama soruma cevap alamadım lütfen yardımcı olur musunuz ?

1 Beğeni

Şuraya bakabilirsiniz:

Zaten kullanılan dillerin çoğunu biliyorsunuz. Birazda front-end için css ve javascript öğrenirseniz işiniz daha da kolaylaşır ama şart değil tabiki.

1 Beğeni

Dili bırakma bence yarıda öncelikle gömülü yazılım yabalirsin sana tavsiyem yabancı çok güzel video var adam dron yapıyor sen yapabilirsin benim şimdi hazırlandığım proje termal kamera dron yapıcam afet kurtarma yer aldım maraştaydım israilde görmüştüm bir dronla kaç kişi sağ görebiliyordu çok hoşuma gitmişti ve en fazla can kurtaran israil olmuştu böyle teknolojiler yapman milletin içinde çok güzel olur .

1 Beğeni

Cevaplarınız için teşekkürler. Sanırım tekrardan java’dan ilerlemeyi deneyeceğim. İlk öğrenmeye çalıştığım dil java idi ama zorlandığım için bırakmıştım. Başka önerileriniz var ise lütfen yazın ihtiyacım var.

forum sitelerinde çok fazla gezinmeye bak oradaki insanlara yardım etmeye çalış sana çok yardımı dokunur hem kod okumayı tam öğrenirsin başkasının yazdığı kodu okumak çok fazla kafayı yorabiliyor bazen

1 Beğeni