Yeni Bir Dil Öğrenmeli Miyim?

Arkadaşlar ben normalde Python kullanıyorum ancak yeni bir dil öğrenmeli miyim diye düşündüm. Ve kullanmazsam bana zararı olacak, çünkü kolay unutuluyor. Mesela Python yanında C++ kullanır mıyım? Ya da bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim, mobil uygulama geliştirmek için hangi dili tavsiye edersiniz? Flutter mı, Java mı? Kararsız kaldım. Herkesin fikrini almak istiyorum. Yani mesela HTML öğrenmiştim, çoğunu kullanmadığım için unuttum.

Ya da yeni bir dil öğrenip kullanmalı mıyım? Mesela Java öğrenip o an gerekmese de çalışmaya devam etmeli miyim? Bu konular biraz düşündürüyor.

Proglamlama dilleri amaç değil araçtır.
Hangi alanda uzmanlaşmak istiyorsanız o tür diller öğrenmelisiniz.
İşletim sistemi yazmak için kimse python öğrenmez.

4 Beğeni

Mesela mobil uygulama da geliştirmek istiyorum. Böyle bir şey yaptınız mı, yaptıysanız ne kullandınız, bildiğiniz var mı?

Konuyla alakasız ancak belirtmek istiyorum, bir şey üzerine uğraşıp uğraşıp biraz bıraktığınızda unutuyorsanız orada bir eksiklik vardır diye düşünüyorum çünkü öğrendiğiniz şeyi unutmazsınız ancak ezberlediğiniz şeyi veya üzerinde pratik yapmadığınız şeyi unutursunuz ve bu üzerinde çalıştığınız şeyi iyi öğrenememişsiniz demek olabilir.
Tahminimce şeyleri öğrenip üzerinde proje geliştirmediğiniz için onları unutuyorsunuz.


Size ne lazımsa onu öğrenmeye çalışın, olay aslında bu kadar basit. Unutacağınızı vs. kafaya takacak olursanız zaten işin içinden çıkamazsınız.

3 Beğeni

Fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler. Dikkate alacağım.

Flutter kullanabilirsiniz.
Çapraz platform için en iyi mobil uygulama geliştirme çatısıdır.

1 Beğeni

Her öğrendiğin bilgi ile birkaç pratik yap not tut Hep aklında kalır

1 Beğeni

Bu aralar düzenli çalışmayı istiyorum. Teşekkürler.

Sanırım bazı şeyleri tam öğrenmemişsin(art niyetli değil) python interpreted bir dildir c c++ javaya göre yavaştır ayrıyeten işletim sistemleri tabandadır yerel base’i yapan işletim sisteminin haliyle low level bi dil gerekir python ile bi işletim sistemi yapılmaz çok yavaş kalır ayrıca çalışmaz ha c c++ ile yaparsın yanında ek olarak kullanırsın o ayrı
c c++ onları öğrenmeni tercih ederim ayrıca işletim sistemi yapmak için bilgisayarın nasıl çalıştığını güzelce öğrenmeli ve tecrübe sahibi olunmalıdır python donanımlarla anlaşamaz bu yüzden araya bridged köprü sağlayan c ile girintilenmiş kütüphaneler yazılmaktadır yani bizim pythonda donanıma hitap eden kütüphaneler aslında c dili ile yazılmıştır socket,readline,os,pyinstaller,py2exe,built-in fonksiyonlar

bir şey daha programlama dilini amacına ve uğraştığın alana göre öğrenmeni tavsiye ederim diğer türlü kendine eziyet edersin mesela ruby güzeldir ki en çok sevdiğim dildir oyun için c++ c#
web developer vue js html css sql
machine learning c++ python
vb.

1 Beğeni